De ce unii oamenii care au necazuri își regăsesc sensul vieții în artă și credință?

1352

De multe ori oamenii care au o problemă și viața cărora atârnă de un fir de ață își regăsesc sensul vieții în artă și credință. Aceștia încep să sculpteze sau să picteze icoane sau alte obiecte de cult. Există oare o explicație de ce fac acest lucru?

      2019_05_03_podcastmosinMD_chbinl05.mg5

Mulți dintre oameni au ajuns să-l cunoască pe Dumnezeu atunci când aveau un necaz, o suferință sau o durere. Omul este o ființă creatoare, care de multe ori nu-și valorifică nici câteva procente din tot potențialul pe care îl are.

Dumnezeu intervine adesea prin creație și înfăptuiește lucruri mărețe pe care omul nu credea că este în stare să le facă.

Unii oameni devin mai sensibili și mai receptivi la cuvântul lui Dumnezeu atunci când au vreun necaz. În acele momente ei își amintesc că există o putere care îi poate ajuta și mângâia. Oamenii se regăsesc în lucruri care se asociază cu tot ce este sfânt și adesea descoperă talentul pe care nu credeau că îl aveau vreodată.

Mai mult decât atât, părintele Octavian Moșin a oferit exemple când oamenii care știau că mai au câteva ore de trăit pe acest pământ s-au mobilizat, și-au pus toată nădejdea în forța și ajutorul lui Dumnezeu și au trecut peste această neputință.

sursa sputnik.md


Articole postate de același autor
3561

Muncă puţină, bani mulţi

Ceea ce cred că trebuie să avem în vedere la modul cel mai serios este starea noastră de nerăbdare. Toţi Vrem! Dar mai mult decât atât: toţi vrem mult şi repede! Vrem case, vrem bani, vrem funcţii,vrem laude, vrem… vrem tot!   Muncă puţină, bani mulţi Dacă înainte părinţii noştri ne îndemnau să facem şcoală ca […]


Foto