Maica Domnului trebuie să fie cea care ne apropie de Dumnezeu

1613

În seara zilei de miercuri, 21 septembrie, zi în care prăznuim Naşterea Maicii Domnului, cea dintâi sărbătoare mare de la începutul anului bisericesc, programul Serilor Duhovnicești s-a derulat cu mici modificări. Tradiționalul Acatist al Sfântului Duh a fost înlocuit cu Acatistul Maicii Domnului. 

Dragostea şi cinstirea pe care toţi creştinii o aduc Maicii Domnului trebuie să se reflecte în viaţa fiecărui creştin în parte. Ea este şi va rămîne pururea rugătoare şi mijlocitoare în calitatea sa de Maică a Fiului lui Dumnezeu.  Astfel, părintele Octavian Moșin i-a îndemnat pe tinerii prezenţi la această seară duhovnicească să caute mereu sprijin şi ajutor la Maica Domnului, care are o inimă de mamă pentru fiecare dintre noi, care pururea îşi doreşte urmarea cauzei Fiului Său, care e mântuirea noastră, căci mântuirea nu e o chestie de justiţie, ci de iubire între Dumnezeu şi oameni. 

Părintele Octavian a relatat deasemenea despre rolul Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă, dar şi despre abaterile sectarilor care refuză cinstirea cuvenită Fecioarei Maria. 

Maica Domnului este şi va rămâne un model pentru orice femeie, din orice timp şi din orice loc, chiar dacă mulţi dintre tinerii de astăzi şi-ar dori o fată care nu este întocmai după acest minunat chip. Cu regret tinerii îşi aleg partenerul de viaţă după trăsăturile exterioare, după careva calităţi care i-ar scoate în evidenţă, pentru a se putea distra şi "ieşi în lume". Însă persoană de alături trebuie să fie acel om cu care creşti şi te formezi, cu care împărtăşeşti bucuriile şi scârbele, cu care creşti şi educi copiii şi cu care vei vrea să fii nu doar la distracţii, dar şi să întâmpini anii bătrâneţii.

Dumnezeu şi Maica Domnului nu sunt doar pe icoanele noastre, ei trebuie coborâţi în viaţa noastră, trebuie să avem o legătură vie cu Dumnezeu prin orientarea întregii vieți către El și voia Sa. Iar toţi sfinţii Bisericii noastre dreptmăritoare şi în special Maica Domnului trebuie să fie cei care ne apropie de Dumnezeu.

La final tinerii au felicitat-o pe Irina Zubcu cu ocazia zilei de naştere, dorindu-i fericire, multe bucurii şi  ajutor de la bunul Dumnezeu în toate faptele mântuitoare.  

Maica Domnului, Tu, care ai născut cu trup pe Împăratul păcii, sădește în noi pacea Fiului tău și gonește din sufletele noastre viforul patimilor.

Tu, care ești izvor nesecat de vindecări, tămăduiește neputințele noastre și ne alină durerile, că toate le poți câte le voiești, ca o Maică a Celui Atotputernic.

 

A consemnat Natalia Lozan


Articole Asemănătoare
4652

Nu ţi-am spus să-ţi ai nădejdea întru mine?

Odată, pe când inima lui se primejduia să plesnească de durere, a mers din nou în bisericuţa sa şi a început să se roage cu multe lacrimi la Maica Domnului şi să sărute icoana ei din cata­peteasmă. Căuta scăpare la ea, de vreme ce ea însăşi îi spusese să-şi aibă nădejdea în ea. La un […]

Articole postate de același autor
2684

„Corectitudinea politică” a lovit și CRUCEA ROȘIE

Isteria secularizării nu cruță nici una dintre cele mai cunoscute organizații caritabile: Crucea Roșie. Mai mulți voluntari belgieni au criticat organizația după ce s-au trezit îndemnați, printr-un comunicat oficial, să elimine toate crucifixele din sediile sale. Decizia a fost justificată așa: organizația dorește să își afirme laicitatea. Filialele belgiene ale organizației internaționale caritabile au primit […]


Foto