La Mănăstirea Căpriana a avut loc în premieră Festivalul ,,La poartă la Ștefan Vodă”

125

În data 2/15 Iulie, ziua pomenirii Bine-credinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt cu Binecuvântarea Înalt Preasfințitului părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldovei, în Protopopiatul Strășeni în parteneriat cu Consiliul Raional la Mănăstirea Căpriana a avut loc în premieră Festivalul ,,La poartă la Ștefan Vodă”.

La eveniment au participat și membrii Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt”, președinte domnul Andrei Batereanu.

În semn de mulțumire pentru promovarea imaginii şi valorilor Marelui Domnitor Ștefan cel Mare şi Sfânt”, promovarea relațiilor dintre frați, urmaşi ai neamului Ştefan cel Mare, valorificarea adevărului istoric, edificarea monumentelor, ctitoria de lăcaşe sfinte şi pentru contribuția zilnică la dezvoltarea Republicii Moldova, au fost decorați cu insigna de gradul II, insigna de argint, domnul Tudor Țărnă, Părintele Stareț Filaret al Mănăstirii Căpriana, domnul Tudor Ungureanu, artist al poporului, doamna Zinaida Târnă, iar cu insigna de gradul I (aur) Ștefan cel Mare a fost decorat Ansamblului Etno-Folcloric „Ștefan Vodă”.

Protopopiatul Strășeni

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1219

Treptele nevoinţei

De nu poți face 20 de metanii, fă 10, iar de nu poți face nici 10, fă închinăciuni. Dar fă! De nu poți sta o oră la rugăciune, stai măcar 5 minute, dar stai! De nu poți ajuna, măcar postește! De nu poți face bine, măcar nu face rău. De nu poți construi biserici, construiește […]


Foto