Atenţie, părinţi! Un alt ,,joc sinucigaș” pentru copii

3207

Părinții din Rusia se confruntă cu distribuirea în masă în rândul copiilor a unor imagini periculoase despre  "transformarea în zână focului."

O fetiță se juca un joc pe calculator, părinții o credeau în siguranță, dar jocul a declanșat o tragedie. Iată cum s-a întâmplat totul.

Poliția investighează o înșelăciune pe rețelele sociale care este inspirată de o serie de desene animate numită ,,Winx Club: School of Witches”. Postarea se pare că le are ca țintă pe fetițele de până în 10 ani, acestea citesc faptul că dacă deschid gazul aragazului în secret și rostesc câteva cuvinte magice vor deveni zâne ale focului! 

Sofia Ezhova are doar 5 ani și a devenit o victimă a acestui joc ciudat. Ea a suferit arsuri grave după ce a deschis gazul. Această înșelăciune este construită sub forma unei glume inofensive.

Iată care este textul postării: ,,La miezul nopții, când toată lumea doarme, ridică-te din pat și rotește-te în cameră de trei ori, apoi spune cuvintele magice REGATUL ALFEY, ZÂNE DULCI DAȚI-MI PUTERE, VĂ ROG. Apoi mergi în bucătărie în mare liniște, așa încât nimeni să nu te observe, altfel magia cuvintelor va dispărea. Învârte butoanele aragazului, toate cele patru ochiuri, deschide gazul, dar nu le aprinde. Nu vrei să te arzi, nu? Apoi culcă-te. Gazul magic va veni la tine, îl vei inspira în timp ce dormi iar dimineața, când te vei trezi, vei spune: MULȚUMESC, ALFEY AM AM DEVENIT ZÂNĂ. Și vei fi devenit o adevărată zână a focului”.

Anchetatorul care se ocupă de acest caz, Irina Minina, a declarat că cel mai probabil este un fel de ,,Joc Sinucigaș”, autoritățile îi caută acum pe cei care vor să răspândească acest mesaj bolnav. Acest caz a declanșat discuții uriașe în Rusia despre postările de pe internet care îi încurajează pe copii să se sinucidă.

Iată ce mărturisește o mamă: ,,M-am trezit noaptea pentru că am simțit miros de gaz, fiica mea de 7 ani tocmai părăsise bucătăria și se dusese în cameră. Se pare că citise pe internet că va deveni zână dacă aprinde gazul când toți în casă dorm. Dacă nu mă trezeaqm atunci, probabil întreaga noastră familie de 8 persoane nu s-ar mai fi trezit de dimineață! Am vorbit cu ea și am făcut-o să promită să nu-și mai ascundă planurile de mine și să îmi spună tot ce vrea să facă”.

sursa http://stiri.rol.ro, gazeta.ru


Articole postate de același autor