Au încheiat manifestările cultural-religioase consacrate Mitropolitului Nestor Vornicescu

845

În perioada 1-3 octombrie au avut loc mai multe activități consacrate celor nouă decenii de la nașterea mitropolitului cărturar Nestor Vornicescu.

Ultima zi a presupus vizitarea capitalei, în special orașul vechi, Muzeul Chișinăului și Universitatea de Stat din Moldova.

Manifestările comemorative au culminat cu expoziția foto-documentară și medalionul literar consacrate Mitropolitului Nestor Vornicescu la Muzeul Național de Literatură ”M. Kogălnicean”: Vlădica Nestor Vornicescu – un cărturar basarabean în scaunul mitropolitan al Olteniei.

Evenimentul a fost moderat de către domnul director Vasile Malanețchi și a avut drept invitați diverși oameni de cultură, savanți și slujiori din Republica Moldova și din Oltenia.

Au fost prezenți și băștinași din satul de naștere al mitropolitului, precum și un grup de elevi.

De rând cu pozele, în care apare vrednicul de pomenire mitropolit Nestor, a fost vizionat un film documentar privind viața și activitatea ierarhului și evocări ale celor care l-au cunoscut și apreciat.

 


Articole Asemănătoare
1491

Lansarea volumului ”In memoriam Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei: 90 de ani de la naştere”

Între 17 și 22 mai se află într-o vizită duhovnicească un grup de oameni de cultură a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” din Oltenia, România.  Oaspeții  au poposit pe meleagurile noastre cu prilejul unor manifestări consacrate Mitropolitului Nestor Vornicescu (1927-2000). La data de 17 mai delegația din Oltenia, condusă de istoricul Eugen Petrescu, a  vizitat Cimitirul de […]

    Articole postate de același autor
    4602

    Cum trecem peste dureri

    Printre cele mai grele lucruri de pe pământ este şi acela de a vorbi despre durere. Şi de a încerca să predici celor aflaţi în suferinţă ridicarea din boală, din necaz. Este imposibil, dacă nu şi ipocrit să teoretizezi pe marginea durerii, atunci când ea este trăită la limita suportabilităţii. S-ar părea că nu există […]