Ajunul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

892

Luni, 18 ianuarie 2021, în ajunul Bobotezei, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare cu Vecernia praznicală, în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Răspunsurile liturgice la strană le-a dat Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

După oficierea Sfintei Liturghii, Ierarhul împreună cu slujitori şi creştinii Catedralei Episcopale au mers în procesiune la fântâna din curtea Catedralei, unde s-a săvârşit Sfinţirea cea Mare a Apei.

La final, Preasfinţitul PETRU, a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a vorbit credincioşilor despre importanţa şi necesitatea Aghesmei Mari, referindu-se și la slujba ajunului Bobotezei: „Ziua de Ajun este bogată atât sub aspect liturgic, prin slujbele bogate care se săvârşesc în Biserici, cât şi prin faptul că cei credincioşi postesc într-un mod deosebit în aceste zile de Ajun. În Biserici se săvârşesc Sfintele Liturghii însoţite şi de Privegheri pentru a preîntâmpina Sărbătoarea care urmează”.

La sfârșit toţi creştinii au luat Agheasma Mare, pentru a o avea în casele lor, întrucât aceasta are putere sfinţitoare asupra celor care se roagă lui Dumnezeu cu credinţă şi, gustând din ea cu evlavie, se tămăduiesc de boli, neputinţe şi alungă duhurile necurate.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
952

A fost sfințită Biserica Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste de la Târgu Ocna, România

Biserica Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste din incinta Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a fost sfințită sâmbătă, 14 mai 2022. Evenimentul a făcut parte din seria de manifestări care au marcat 25 de ani de la înființarea acestei instituții, care și l-a ales ca ocrotitor spiritual pe Domnitorul Martir […]