Ajunul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

128

Luni, 18 ianuarie 2021, în ajunul Bobotezei, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare cu Vecernia praznicală, în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Răspunsurile liturgice la strană le-a dat Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

După oficierea Sfintei Liturghii, Ierarhul împreună cu slujitori şi creştinii Catedralei Episcopale au mers în procesiune la fântâna din curtea Catedralei, unde s-a săvârşit Sfinţirea cea Mare a Apei.

La final, Preasfinţitul PETRU, a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a vorbit credincioşilor despre importanţa şi necesitatea Aghesmei Mari, referindu-se și la slujba ajunului Bobotezei: „Ziua de Ajun este bogată atât sub aspect liturgic, prin slujbele bogate care se săvârşesc în Biserici, cât şi prin faptul că cei credincioşi postesc într-un mod deosebit în aceste zile de Ajun. În Biserici se săvârşesc Sfintele Liturghii însoţite şi de Privegheri pentru a preîntâmpina Sărbătoarea care urmează”.

La sfârșit toţi creştinii au luat Agheasma Mare, pentru a o avea în casele lor, întrucât aceasta are putere sfinţitoare asupra celor care se roagă lui Dumnezeu cu credinţă şi, gustând din ea cu evlavie, se tămăduiesc de boli, neputinţe şi alungă duhurile necurate.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
247

Sărbătoarea colindelor „Hristos se naște, slăviți-l!”, ediția a VI-a, cu genericul „salvează un colind pentru eternitate!”

Vă invităm să sărbătorim împreună Nașterea lui Iisus Hristos, pregătindu-ne pentru sărbătoare, cum se pregăteau în vremuri de demult strămoșii noștri colindători. Identificați, învățați, înregistrați un colind și expediați-l pe adresa Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. Sărbătoarea colindelor „HRISTOS SE NAȘTE, SLĂVIȚI-L!”, ediția a VI-a, va avea genericul „Salvează un colind pentru eternitate!” […]