Adunarea Ordinară a Protopopiatului Ungheni din 16.08.2022

141

Marți, 16 august 2022, s-a desfășurat Adunarea Ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Ungheni.

Adunarea a avut loc în biserica „Sf. Proroc Ioan Botezătorul” din s. Pîrlița, r. Ungheni.

Ședința respectivei Adunări, a fost prezidată de către Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopopul Circumscripției Ungheni.

În cadrul Adunării au fost discutate mai multe aspecte ce țin de activitatea Protopopiatului în general, dar și a parohiilor, în parte.

Tot în cadrul Adunării, Prot. Ioan GAJIM, cleric al bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Todirești, a prezentat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, referatul pe tema „Datoria preotului de a predica cuvântului lui Dumnezeu. Când unde și cum?”

După ceastă prezentare, a urmat o discuție constructivă, prin întrebări și răspunsuri, pe marginea temei prezentate.

Apoi a urmat Taina Spovedaniei, săvârșită de Prot. Alexandru BUZA, parohul bisericii „Sf. Ierh. Grigore Teologul” și Duhovnicul Protopopiatului.

La final, toți preoții prezenți au luat parte la o agapă frățească, oferită de gazdă, de Prot. Simion CULEAC, parohul bisericii unde a avut loc această adunare.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
592

De sărbătoarea Sf. Proroc Ilie, ÎPS Arhiepiscop Petru a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Luni, 2 august 2021, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa dimpreună cu slujitorii și credicnioșii, au înălțat rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu, pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă […]


Foto