A avut loc adunarea și mărturisirea preoților din protopopiatul Telenești

343

Marți, 16 august 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul “Sf. M. Mc. Gheorghe” din satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești a avut loc adunarea ordinară și mărturisirea slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti.

În această zi, când Biserica cinstește pe Sfântul Cuvios Antonie Romanul, a fost săvârşită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către prot. mitr. Marian Boldescu, protopopul acestei circumscripții, dimpreună cu un sobor de preoți, precum și Taina Sfintei Mărturisiri a preoților, de către duhovnicul protopopiatului, prot. mitr. Mihail Ili. În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de mulțumire către Bunul Dumnezeu, pentru Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, cu ocazia popasului aniversar de 70 de ani.

În predica de după Sfânta Liturghie părintele protopop a menționat că „aflându-ne în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, pe parcursul acestor două săptămâni suntem chemați să intensificăm rugăciunile noastre către Maica Domnului. În acest sens, Biserica ne recomandă să citim Paraclisul Maicii Domnului, în cadrul căruia o numim „folositoare și acoperământ”, „comoară de tămăduiri”, „rugătoare caldă și zid nebiruit” sau „păzitoare a creștinilor”.

A urmat ședința protopopiatului, la care s-au discutat probleme curente și diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din raionul Telenești. S-a atras atenția asupra pregătirii metodologice pentru noul an școlar 2022-2023, în vederea predării disciplinei Religia în cadrul gimnaziilor și liceelor din raion.

De asemenea, a fost prezentat raportul cu privire la activitățile catehetice și duhovnicești desfășurate pe parcursul sezonului estival în cadrul Taberei de Odihnă pentru copii Crăsnășeni, responsabili de care au fost prot. Valeriu Petrari, pr. Mihail Bulmaga și pr. Dumitru Tiron.

Sursa: Protopopiatul Telenești


Articole postate de același autor
426

Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca la Catedrala episcopală din orașul cetate Soroca

În Duminica a V-a a Postului Patruzecimii, 10 aprilie 2022, dedicată Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a slujit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare în Catedrala arhierească din orașul cetate Soroca. La slujbă au participat prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei episcopale, prot. Iurie LUPAȘCU, protodiac. Constantin […]