Activități dedicate tineretului ortodox desfășurate la Soroca

1382

Având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în Vicariatul de Soroca se desfășoară activități tematice consacrate Săptămânii Tineretului Ortodox.

Astfel, marți, 04 aprilie în satul Slobozia-Cremene a avut loc o măsură extra-curriculară cu participarea elevilor Gimnaziului din localitate, aceștia prezentând un recital de poezie sacră, caracteristică Săptămânii Patimilor și Învierii.

Fiind prezent la eveniment, Episcopul Ioan de Soroca, a apreciat cunoștințele religioase ale elevilor, mulțumind profesoarei de Religie, dnei preotese Tatiana Ungureanu pentru implicare în diverse activități școlare.

În ziua de miercuri, PS Ioan a vizitat Liceul Teoretic „Constantin Stere” din or. Soroca, elevii căruia au fost protagoniștii unei impresionante activități cu generic pascal: „Învierea Domnului – Bucuria veșniciei”.

Participanții la această manifestare, fiind ghidați de către dna preoteasă Suzana Craveț, profesoară de limbă română și Religie din cadrul instituției, au familiarizat spectatorii cu frumoasele tradiții ale Învierii, reliefând și aspecte scripturistice din viața Mântuitorului Hristos.

În cadrul acestei întâlniri de suflet, Episcopul vicar a apreciat înalt eforturile și talentul învățăceilor, dar și atașamentul acestora pentru cele spirituale.

La rândul său, Directorul instituției, dl Vasile Baș, și-a exprimat convingerea că rolul disciplinei opționale Religie are un impact deosebit în procesul educațional-formativ al elevilor.

În a doua parte a zilei, arhiereul sorocean a avut întâlnire tematică cu elevii și profesorii Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca, iar în ziua de joi, părintele protopop Nicolae Craveț, a participat la cea de-a zecea ediție a Festivalului „Lumină din Lumină” organizat de către protoiereul Vadim Patrinica la Liceul „Petru Rareș”din or. Soroca.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
1656

De fiecare dată tot mai mulţi, tot mai tari în credinţă

Săptămâna Floriilor, tot ea şi a Tineretului Ortodox, îi găseşte pe căuşeneni plini de vervă, încadraţi într-o suită de activităţi menite să întărească în inimi Curata, Dreapta Credinţă. În primele rânduri – elevii şi dascălii lor. Ei au organizat  lecturi şi dezbateri pe teme creştine, concerte pascale, expoziții în desen, activităţi filantropice şi altele. În […]

Articole postate de același autor
2256

Evoluția bisericii și relațiile cu statul de la declararea independenței Republicii Moldova

  Creștinismul constituie un simbol al identității noastre etnice și religioase. Cu certitudine putem afirma că ne-am născut creștini, fiind încreștinați încă din veacul apostolic de căte un ucenic direct al Mântuitorului – Sfântul Apostol Andrei. Așezarea geografică între Prut și Nistru este factorul ce a favorizat opera de creștinare și de menținere a credinței […]


Foto