A fost binecuvântat un nou centru de plasament pentru copii cu dizabilități severe

1119

De praznicul Bunei Vestiri a fost binecuvântată o casă comunitară pentru copii orfani cu dizabilități severe în sectorul Botanica al capitalei.

Este un proiect ambițios și mărinimos al Asociaţiei Obştești CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie /Hope and Home for Children în parteneriat cu Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului pentru 12 copii cu dizabilități, care au fost transferaţi aici în urma reformării Centrului Municipal de Plasament şi Reabilitare a Copiilor de Vârstă Fragedă.

Serviciul divin a fost oficiat de preoții Octavian Moșin și Ioan Frunze, care vor asigura un grup de voluntari în vederea îngrijirii și susținerii copiilor plasați în această instituție.

A fost aleasă această zi pentru sfințirea casei comunitare, pentru că este cu încărcătură pozitivă: ”Buna Vestire este ziua când Fecioara Maria se bucură că a zămislit Prunc, cu smerenie acceptă lucrarea lui Dumnezeu prin ea, poartă de grijă Copilului din ea... Deci fiecare copil are dreptul la viață, fiecare prunc ar fi bine să fie dorit și așteptat... Să menținem viața!”, a menționat pr. Octavian Moșin.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor donatoare, care nădăjduiesc că acest act religios va aduce mai multă liniște, încredere și bucurii celor plasați în centru.

 


Articole postate de același autor
3554

Leacuri călugăreşti din Rusia

În urmă cu sute de ani, mânăstirile ortodoxe din Rusia erau celebre şi căutate nu doar pentru „ru­gul aprins” al credinţei lor, ci şi pentru „bolniţele” în care erau trataţi, cu leacuri străvechi, oamenii amărâţi şi bolnavi. Un astfel de aşezământ este Mânăstirea Şamordino, întemeiată de Sfântul Am­brozie, un loc renumit pentru învăţăturile duhovni­ceşti şi […]


Foto