Tradițiile și istoria strămoșilor, păstrate la muzeul din satul Trifănești

355

În satul Trifănești, din raionul Florești, tradițiile și istoria nu se uită. Aici a fost deschis un muzeu în curtea bisericii.

Inițiativa aparține preotului Eugeniu Sîrbu, iar la realizarea acesteia au contribuit preoteasa și un grup de femei din localitate.

Muzeul include mai multe odăi și păstrează mobilier vechi, covoare, tablouri, cusături, obiecte din lut, veselă, exponate care redau activitățile de cândva ale oamenilor, precum și o bibliotecă.

În muzeu se regăsesc lucruri adunate de la săteni, din satele vecine, de prin lăzile bunicilor, bunuri de patrimoniu vechi care vorbesc despre  îndeletnicirile și obiceiurile străbuneilor.

Sursa: ziarulnostru.info


Articole postate de același autor
1113

Donația Mitropolitului Vladimir pentru Biblioteca de carte religioasă din cadrul parohiei ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM

Luni, 15 februarie, Mitropolitul Vladimir a fost în mijlocul comunității religioase cu hramul ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM. În cadrul vizitei arhiereul a vizitat și binecuvântat Biblioteca de carte religioasă din cadrul parohiei. Biblioteca numără circa 10 000 de titluri de carte cu conținut religios. Majoritatea cărților sunt donația părintelui-paroh Octavian Moșin și ale credincioșilor […]