A trecut la Domnul preacucernicul părinte și pictor bisericesc Iurie Beiu

1152

Zilele acestea a trecut la Domnul preacucernicul părinte Iurie Beiu, preot al bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Șalvirii Vechi. Slujba Prohodului a fost săvârșită de către protopopul bisericilor din raionul Drochia protoiereul mitrofor Pavel Vuluța, împreună cu un sobor de preoți din circumscripție.

Părintele Iurie Beiu a fost primul paroh al bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din s. Șurii Noi, r. Drochia. Fiind și un pictor bisericesc iscusit a depus tot efortul și a pictat această biserică în întregime.

A realizat pictura și la primul nivel al monumentalei Catedrale „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Drochia. În ultima perioadă picta biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Sofia.

După săvârșirea Prohodului, părintele protopop Pavel în necrologul său a accentuat, prin ce s-a evidenţiat răposatul părinte Iurie în timpul petrecut în această lume și a transmis condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească cu drepții!

A consemnat Prot. Gheorghe Cojocari, Protopopiatul Drochia

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor
891

Duminica Pogorârii Sfântului Duh și ziua Sfintei Treimi, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În Duminica Pogorârii Sfântului Duh și ziua Sfintei Treimi (numită în popor şi Duminica Mare), Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană  „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova i-au coliturghisit: Secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș și soborul de slujitori ai Catedralei. Aceasta este sărbătoarea anuală a […]