Zi de prăznuire în parohia cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din s. Ștefănești, r. Florești

906

Zi de prăznuire în parohia cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din s. Ștefănești, r. Florești: ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie și a sfințit sf. lăcaș după lucrări de reparație.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni la Sfânta Liturghie: parohul bisericii, Prot. mitr. Igor Solonaru, Protopopul de Florești, Prot. mitr. Ioan Zâmbreanu  și un sobor de slujitori din cadrul circumscripției Florești.

La Vohodul mic, pentru merite deosebite, părintele paroh Prot. mitr. Igor Solonaru, a fost decorat de către Mitropolit cu ordinul „Meritul Bisericesc” de gr. III.

După momentul împărtășirii credincioșilor, arhipăstorul împreună cu soborul preoțesc a oficiat înconjurul bisericii, urmat de un Tedeum de mulțumire.

Mai apoi, ÎPS Vladimir a rostit un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, adresând totodată și un mesaj de felicitare și mulțumire tuturor celor prezenți care au contribuit la împodobirea sfântului locaș, urându-i părintelui paroh mulți ani de slujire vrednică la Altarul Domnului.

Cu un cuvânt de mulțumire față de ierarh și cei prezenți s-a adresat și părintele paroh Igor, care a exprimat mulțumire și recunoștință lui Dumnezeu pentru realizările frumoase ale bisericii și ale întregii comunități parohiale, dar și ÎPS Mitropolit Vladimir, pentru grija și binecuvântările părintești.

Toți cei prezenți la sărbătoare, au primit în dar din partea Mitropolitului Vladimir cărțulii de rugăciune și iconițe,  spre întărire și creștere duhovnicească şi amintire a acestei frumoase întâlniri.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,
Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor