A fost inaugurat și sfințit Centrul socio-cultural de pe lângă parohia Sf. Ierarh Nicolae din Mileștii Mici

2597

După mai bine de jumătate de an de la câștigarea programului Fondului Canadian de Inițiative Locale în Republica Moldova, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții pentru fete și femei tinere din raionul Ialoveni prin programe  de abilitare și deprinderi de viață”, organizat de către Asociația Locală de Educație pentru Copii și Tineret din Mileștii Mici, a avut loc inaugurarea și sfințirea Centrului socio-cultural, de pe lângă Biserica Sf. Ierarh Nicolae din localitate.

Cu un cuvânt de deschidere a evenimentului, a venit parohul localității, Emanuil Brihuneț.

Despre colaborarea fructuoasă și impactul benefic al acestui proiect pentru beneficiarii direcți ai acestuia, cât și localnici, a vorbit dna Silvia Bicenco, coordonatoarea programului Fondul Canadian de Inițiative Locale.

Centrul este destinat pentru găzduirea unei varietăți de programe de formare și abilitare, care să răspundă nevoilor vitale ale fetelor și femeilor tinere din raionul Ialoveni. 

Cu o comunicare privind traseul și rezultatele proiectului a intervenit dra Victoria Captari, manager de proiect. D-ei a decernat diplome de merit partenerilor de proiect, dar și celor activ implicați în activitățile de renovare ale centrului.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de preotul paroh Emanuil, Președintele Asociației Locale de Educație pentru Copii și Tineret din Mileștii Mici.

La final, părintele Emanuil a adresat un mesaj de felicitare către localnicii comunei, cu prilejul acestui eveniment remarcabil, dar şi mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în campania de salubrizare a terenului din proximitatea centrului, lucrările de reparație și activitățile de formare a beneficiarilor, deja desfășurate în cadrul centrului.


Articole postate de același autor
3495

Mă regăsesc numai în Tine!

Dragostea mea priveghează, şi prin priveghere ea nu se plictiseşte niciodată. Cel pe Care Îl iubesc şi Îl aştept vine spre mine înconjurat de o suită cerească. Cum aş putea dormi şi cum m-ar plictisi vreodată privegherea? Priveghez asupra istorisirilor oamenilor şi ale lucrurilor, spre a putea afla vreun mesaj tainic al Iubirii mele. Nici o […]