Duminica a XXIX-a după Pogorârea Duhului Sfânt la Catedrala episcopală din Soroca

1245

În duminica a XXIX-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Și în această duminică, creștinii prezenți la biserică s-au spovedit și au primit Sfânta Euharistie, privind cu nădejde și așteptare către praznicul Pruncului Mântuitor.

În timpul slujbei a fost citită și explicată pericopa evanghelică ce ne prezintă Pilda Dregătorului bogat și Păzirea poruncilor.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Episcop Ioan le-a vorbit credincioșilor prezenți despre pelerinajul săvârșit în Țara Sfântă în perioada 6-13 decembrie, oferindu-le în dar câte o iconiță cu chipul Maicii Domnului de la Betleem.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2086

A fost târnosit un nou lăcaș în orașul Drochia

La intrarea din orașul Drochia dinspre Rîșcani s-a înălțat un nou sfânt locaș cu hramul ”Sf. Ierarh Nicolae”. În astfel de țări precum Grecia, Serbia, se practică de mai multă vreme edificarea sfintelor lăcașe la intrările din orașe, călătorii având posibilitatea să înalțe rugăciuni și să aprindă o lumânare, oridecâteori simt nevoia. Astfel, reieșind din […]