Duminica a XXVII-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

1122

În Duminica a XXVII-a după Cincizecime, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

În rostirea predicatorială, PS Ioan a explicat credincioșilor Pericopa Evanghelică a Duminicii, care prezintă Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina.

După Rugăciunea Domnească – Tatăl Nostru, numeroşi credincioşi, printre care foarte mulţi copii, au primit împărtăşirea cu Sfintele Taine.

La final, PS Ioan împreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedeum de mulțumire, invocând în rugăciune pe Sfântul Ierarh Filaret, Mitropolitul Moscovei și al Kolomnei (1867) sărbătorit astăzi.

Tradițional, Episcopul vicar a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, care în această zi a liturghisit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Căpriana, raionul Strășeni.

sursa http://ioanmosnegutu.info

 


Articole postate de același autor
2289

8 modele de creștini care au plecat la Domnul în 2018

Să ne reamintim ce modele demne de urmat pentru orice creștin au părăsit această lume în anul 2018. În primul rând, să nu uităm miile de creștini care au murit pentru credința lor în anul 2018 în Orientul Mijlociu, dar nu numai. Coreea de Nord, Afganistan, Somalia, Sudan și Pakistan au fost printre cele mai periculoase zone […]