Ar trebui avortați copiii concepuți în urma unor violuri?

6205

Am fost întrebat care este părerea mea despre copiii născuţi după violuri, dacă ar [fi] trebui[t] avortaţi sau nu. Desigur, se caută argumentarea prin excepţie, ceea ce falsifică demersul, pentru că regula nu se deduce din excepţie, regula coexistă cu excepţia.

Dar chiar şi aşa, tot nu putem ajunge la o situaţie în care uciderea pruncului nenăscut să fie moralmente acceptabilă. Reproduc răspunsul: “În al doilea război mondial, într-o mănăstire catolică de maici din Polonia, trecerea Armatei Roşii a însemnat un şir nesfârşit de violuri. Douăzeci dintre maici au murit, cinci au rămas gravide. Fecioare sfinte, care-şi dedicaseră viaţa lui Hristos, au cunoscut bărbatul doar sub forma brutei infernale. Nu animale, ci infernale, pentru că în lumea animalelor nu există violul, doar omul este capabil de asta. Toate cele cinci maici gravide au ales să nască pruncii şi să-i crească, devenind maici şi mame. Nedoriţi, neaşteptaţi, au fost iubiţi pentru că erau rod nevinovat.”

Aşa se prezintă principiul pus in practică, exemplul acestor călugăriţe este clar: nu există excepţie care să justifice omorârea unui copil pentru vina unui adult.

Radu Iliescu 


Articole Asemănătoare
2787

Ambasadorul nominalizat al SUA la ONU, Nikki Haley, se opune definirii avortului ca drept al omului

În timpul audierii de confirmare miercuri, ambasadorul nominalizat de Donald Trump la ONU, Nikki Haley, a declarat Comitetului pentru Relații Externe al Senatului că ea se va opune avortului la nivel internațional, pronunțându-se „puternic pro-viață.” Ambasadorul SUA la ONU este important, deoarece statele pro-avort presează Națiunile Unite să acorde avortului statutul de drept al omului. […]

Articole postate de același autor
1703

Duminica Fiului Risipitor la Catedrala Episcopală din Soroca

PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat în Duminica Fiului Risipitor Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. După slujbă, Episcopul Sorocii, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit pericopa evanghelică duminicală de la Luca 15, 11-32, ce istoriseşte Pilda […]