Îndemnul Mitropolitului Vladimir la început de post: „Să urmăm pilda Maicii Domnului în smerenie și ascultare față de Dumnezeu”

2537

Miercuri, 14 august începe Postul Adormirii Maicii Domnului și ține două săptămâni, până pe data de 28 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Postul Adormirii Maicii Domnului este rânduit de Biserică spre aducerea aminte a virtuților alese ale Sfintei Fecioare Maria și de postul cu care ea însăși, după tradiție, s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir îndeamnă pe credincioși, ca în această perioadă de post să sporească în rugăciune și să se înfrâneze de la lucrurile lumești:

„Postul Adormirii Maicii Domnului este considerat un post aspru, asemănător cu cel al Sfintelor Paști. Este necesar ca în această perioadă de post să ne înfrânăm atât de la lăcomia pântecelui, cât și de la gânduri rele, cuvinte necugetate și fapte păcătoase pentru a ne sfinți viața. Desigur, înfrânarea de la aceste ultime păcate enumerate nu se limitează la perioadele posturilor, ci trebuie permanent respectate.

Noi, ortodocșii, ținem acest post în cinstea Maicii Domnului pentru a ne pregăti duhovnicește să întâmpinăm marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului și a trecerii ei cu trupul la cer. După Tradiția ortodoxă, însăși Maica Domnului s-a pregătit pentru trecerea ei la cele veșnice prin post.

Perioada aceasta a Postului Adormirii Maicii Domnului este o perioadă în care cerem mai mult ajutorul Maicii Domnului ca să devenim mai sensibili și să ajutăm mai mult pe semenii noștri.

Să urmăm pilda Maicii Domnului în smerenie și ascultare față de Dumnezeu și în același timp să sporim rugăciunea noastră către Dumnezeu și către Maica Domnului”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
4291

Dumnezeu ne-a zidit nu pentru durere, ci pentru bucurie

Mulţime de oameni se întreabă: De ce ne-a zidit Dumnezeu ca să suferim în lumea aceasta felurite boli, scârbe, nenorociri, neplăceri și neizbândiri, de patimi în lăuntrul nostru, din pricina oamenilor răi în afară, de pizma semenilor, de ura vrăjmașilor? Înainte de toate, trebuie să ne fie limpede un lucru: Dumnezeu ne-a zidit nu pentru […]


Foto