În Vicariatul de Soroca se înalță un nou locaș de închinare

401

În prima parte a zilei de marți, 18 iunie, Episcopul Ioan al Sorocii, însoțit fiind de către protoiereul Nicolae CRAVEȚ, Secretar al Vicariatului de Soroca a întreprins o vizită în satul Slobozia Nouă din raionul Soroca.

Arhiereul vicar a inspectat lucrările de înălțare a noului locaș de închinare cu hramul în cinstea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, responsabil de edificarea bisericii este protoiereul Mihail SÎRBU, șef de sector din cadrul Protopopiatului Soroca.

Construcția a început în luna aprilie a anului curent, iar creștinii sunt foarte bucuroși și implicați în acest proiect, întrucât în sătucul lor niciodată nu a fost biserică.

Satul Slobozia Nouă din nordul raionului nistrean numără o populație de aproximativ două sute de oameni.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1211

Masă rotundă cu tema RELIGIE ȘI CULTURĂ ÎN EUROPA SECOLULUI XXI la Liceul Onisifor Ghibu din Orhei

Miercuri, 20 aprilie, în incinta Liceului Onisifor Ghibu din or. Orhei a avut loc Masa Rotundă cu genericul: Religie și cultură în Europa secolului XXI. În cadrul Mesei rotunde au participat Dl. Conf. univ. dr. Vasile Timis, Facultatea de Psihologie și Științele Educației Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca Directorul Instituției Dna Eugenia Bulat, Profesorii, din cadrul […]