Actualitate

Chemarea femeii creștine este de a iubi și de a se face iubită

2864

Femeia este extraordinară în creaţia lui Dumnezeu! Daţi-vă seama că destinul întregii omeniri depinde de cuvântul Fecioarei Maria, libere: Fie mie după cuvântul Tău (Luca 1, 15). (Pr. Arsenie Papacioc)

În seara zilei de miercuri, 18 aprilie 2018, la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM a avut loc întâlnirea tinerilor cu Protoiereul Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii “Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Cruglic, r. Criuleni, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale, care a prezentat tema: ,,Femeia în viața Bisericii”. 

Pr. Nocolae Ciobanu le-a vorbit celor prezenți despre femeia creştină, care fiind mai sensibilă prin însăși firea ei, a fost mereu mai aproape de Dumnezeu, mai aproape de Biserică.  Și astăzi, ca și cu două melenii în urmă, femeia alege slujirea și dăruirea dragostei sale.  Nu contează cât facem, s-ar părea că spună ea, ci câtă iubire am pus în ceea ce facem. 

Atitudinea femeilor mironosiţe, care L-au urmat şi L-au slujit pe Hristos pline de credinţă, dragoste şi curaj, este model de urmat pentru femeile creştine. Viața și faptele Mironosițelor reprezintă un exemplu al scopului adevăratelor femei creștine. Chemarea lor pe pământ este aceea de a duce o viață cu inima curată, de a sluji aproapelui, familiei și Bisericii. 

Cum trebuie să fie femeia creştină de azi? Așa cum au fost toate femeile care L-au iubit pe Hristos, care au iubit Biserica sa și i-au slujit fiecare la locul său. Femeia nu este mai prejos decât bărbatul în creația lui Dumnezeu. Femeia şi bărbatul au fost creaţi împreună, egali, slujind aceluiaşi scop: îndumnezeirea, iar relaţia de supunere a femeii rămâne valabilă doar în sensul recunoaşterii relaţiei  de dragoste și jertfire: " iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea". (Efeseni 5:25).

 


Articole Asemănătoare
1969

Conferința Lumina lui Hristos sub semnul Crucii cu Preot-prof., diaconul Ioan Caraza

Biserica USM, împreună cu enoriașii, tinerii și oameni din alte parohii au marcat înjumătățirea postului prin participarea la o conferință susținută de un invitat apreciat în cercurile teologilor, părintele Ioan Caraza de la București. Tema aleasă vine în continuarea Duminicii Crucii. Aspectele discutate și întrebările adresate au atins concepte-cheie pentru ortodocși: Ce înseamnă Crucea ? Cum […]

Articole postate de același autor