Oaspetele de onoare al Bisericii Sfânta Treime din Lucășeuca, Dl. Dr. Vasile Timiș a făcut seara de neuitat pentru toți creștinii din localitate!

1459
 

Cu binecuvântarea Prea Cuviosului Părinte Siluan, Protopop de Orhei, în Biserica din Sfânta Treime în fiecare duminică au loc seri duhovnicești, având de fiecare dată drept invitați preoți și teologi de excepție, atât din țară, cât și de peste hotarele ei.

Duminică, 17 aprilie 2016, oaspetele de onoare, care a reușit să mângâie inimile tuturor creștinilor și să împlinească setea de cunoaștere a fost Domnul Vasile Timiș, Doctor Conferențiar la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Pentru prima dată, Biserica din Lucășeuca a avut un oaspete de o talie atât de mare de peste hotarele țării! Subiectul conferinței a fost: RAZBOIUL DUHOVNICESC IMPOTRIVA DUHULUI LUMII, însă întrebările adresate au lărgit aria subiectelor! S-au abordat întrebări legate de milostenie, veșnicie, stil nou și stil vechi, momente și semnificații din cadrul serviciilor divine, etc.

Vă aducem la cunoștință, și faptul că în cadrul Protopopiatului de Orhei, Dl. Timiș va fi cel care va da start Săptămânii Tineretului Ortodox. Luni, 18 aprilie Dl. Timiș va conferenția în mijlocul tinerilor din Liceul Alecu Russo din orașul Orhei! Subiectul abordat: Caracter și personalitate!

Pentru parohia Sfânta Treime din s. Lucășeuca a fost o adevărată onoare prezența Dlui Vasile Timiș, pentru ce, ținem să-i aducem cele mai sincere mulțumiri și recunoștințe Domniei Sale!

Preot Iulian Rață

ortodoxia.md


Articole Asemănătoare
1777

Sataniștii au vânat pokemoni în Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău

Gestul celor câțiva indivizi care se declară sataniști și care au intrat recent în Catedrala Nașterea Domnului din centrul Capitalei ca să caute pokemoni constituie o încercare de a batjocori valorile creștinilor ortodocși și spațiile lor sacre. Este opinia preotului Iulian Rață, parohul Bisericii ”Sfânta Treime” din satul Lucașeuca, Orhei. *** Preotului Iulian Rață a […]

Articole postate de același autor
9605

Pe Domnul să-L cauţi, nu pe oameni

Să te rogi continuu! Nu doar cu buzele, ci şi cu mintea şi cu sufletul: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel Viu, miluieşte-mă pe mine, păcătoasa”. În acest chip vei ajunge la Dumnezeu şi-l vei vedea strălucind ca Soarele. Pe oameni îi iertăm, nu ne certăm cu ei. Să ceri de la Domnul iubire. […]


Foto