Oaspetele de onoare al Bisericii Sfânta Treime din Lucășeuca, Dl. Dr. Vasile Timiș a făcut seara de neuitat pentru toți creștinii din localitate!

1340
 

Cu binecuvântarea Prea Cuviosului Părinte Siluan, Protopop de Orhei, în Biserica din Sfânta Treime în fiecare duminică au loc seri duhovnicești, având de fiecare dată drept invitați preoți și teologi de excepție, atât din țară, cât și de peste hotarele ei.

Duminică, 17 aprilie 2016, oaspetele de onoare, care a reușit să mângâie inimile tuturor creștinilor și să împlinească setea de cunoaștere a fost Domnul Vasile Timiș, Doctor Conferențiar la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Pentru prima dată, Biserica din Lucășeuca a avut un oaspete de o talie atât de mare de peste hotarele țării! Subiectul conferinței a fost: RAZBOIUL DUHOVNICESC IMPOTRIVA DUHULUI LUMII, însă întrebările adresate au lărgit aria subiectelor! S-au abordat întrebări legate de milostenie, veșnicie, stil nou și stil vechi, momente și semnificații din cadrul serviciilor divine, etc.

Vă aducem la cunoștință, și faptul că în cadrul Protopopiatului de Orhei, Dl. Timiș va fi cel care va da start Săptămânii Tineretului Ortodox. Luni, 18 aprilie Dl. Timiș va conferenția în mijlocul tinerilor din Liceul Alecu Russo din orașul Orhei! Subiectul abordat: Caracter și personalitate!

Pentru parohia Sfânta Treime din s. Lucășeuca a fost o adevărată onoare prezența Dlui Vasile Timiș, pentru ce, ținem să-i aducem cele mai sincere mulțumiri și recunoștințe Domniei Sale!

Preot Iulian Rață

ortodoxia.md


Articole Asemănătoare
1241

Prin viaţa noastră şi prin faptele noastre să dăm dovadă că suntem ucenici ai lui Hristos

În seara zilei de miercuri, 14 decembrie, protoiereul Iulian Raţă, s-a întâlnit cu tinerii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi. Tema propusă a fost: „Trăirea Ortodoxiei în duh şi adevăr”. Urcuşuri şi căderi, astăzi ne ridicăm, mâine cădem, ne pocăim şi iarăşi ne ridicăm…aceasta este Ortodoxia noastră. Ortodoxia este o luptă continuă, dar nu împotriva lumii, după […]

Articole postate de același autor
5204

Cea mai mare boală se datorează gândurilor deşarte ale oamenilor lumeşti

– Părinte, mă neliniştesc atât de mult atunci când am de rezolvat o problemă, încât nici nu pot dormi. – Problema ta sufletească sunt gândurile cele multe. Dacă nu ai avea aceste gânduri de multe feluri, ai putea da mult mai mult atât în ascultarea ta, cât şi în nevoințele tale duhovniceşti. Ascultă un mod […]