Oaspetele de onoare al Bisericii Sfânta Treime din Lucășeuca, Dl. Dr. Vasile Timiș a făcut seara de neuitat pentru toți creștinii din localitate!

1918
 

Cu binecuvântarea Prea Cuviosului Părinte Siluan, Protopop de Orhei, în Biserica din Sfânta Treime în fiecare duminică au loc seri duhovnicești, având de fiecare dată drept invitați preoți și teologi de excepție, atât din țară, cât și de peste hotarele ei.

Duminică, 17 aprilie 2016, oaspetele de onoare, care a reușit să mângâie inimile tuturor creștinilor și să împlinească setea de cunoaștere a fost Domnul Vasile Timiș, Doctor Conferențiar la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Pentru prima dată, Biserica din Lucășeuca a avut un oaspete de o talie atât de mare de peste hotarele țării! Subiectul conferinței a fost: RAZBOIUL DUHOVNICESC IMPOTRIVA DUHULUI LUMII, însă întrebările adresate au lărgit aria subiectelor! S-au abordat întrebări legate de milostenie, veșnicie, stil nou și stil vechi, momente și semnificații din cadrul serviciilor divine, etc.

Vă aducem la cunoștință, și faptul că în cadrul Protopopiatului de Orhei, Dl. Timiș va fi cel care va da start Săptămânii Tineretului Ortodox. Luni, 18 aprilie Dl. Timiș va conferenția în mijlocul tinerilor din Liceul Alecu Russo din orașul Orhei! Subiectul abordat: Caracter și personalitate!

Pentru parohia Sfânta Treime din s. Lucășeuca a fost o adevărată onoare prezența Dlui Vasile Timiș, pentru ce, ținem să-i aducem cele mai sincere mulțumiri și recunoștințe Domniei Sale!

Preot Iulian Rață

ortodoxia.md


Articole Asemănătoare
1887

Bucuria de a-L mărturisi pe Hristos!

Miercuri, Președintele Sectorului Sinodal pentru activitate Misionară, antisectară și antischismatică, Prot. Iulian Rață, a susținut o Conferință în Parohia Nașterea Maicii Domnului din s. Recea r-l. Râșcani, la invitația Părintelui Paroh, Prot. Constantin Dascăl. Subiectele abordate în cadrul Conferinței au fost legate de tehnologiile informaționale și rolul lor în viața de zi cu zi a […]

Articole postate de același autor
1614

“O lume pentru viață”: Mitropolia Moldovei a participat la Marșul pentru Viață 2018

În perioada 1–31 martie 2018, în numeroase orașe din Republica Moldova se desfășoară Luna pentru viață 2018 – “O lume pentru viață”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2018 – “O lume pentru viață”, care a avut loc astăzi, sâmbătă, 24 martie 2018. Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, slujitorii și enoriașii mai multor parohii din capitală, […]


Foto