Decorații mitropolitane pentru organizarea Caravanelor umanitare de Crăciun, Națională și de Paști

1167

Miercuri, 18 aprilie 2018, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în audiență pe Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, IGP al MAI, Dl Gheorghe Cavcaliuc, însoțit de către: Șeful Inspectoratului Național de Patrulare INP al IGP al MAI, Dl Livii Baziuc, Șeful Direcției de Poliție al mun. Chișinău, Dl Corneliu Groza, locțiitorul comandant șef Stat Major DIAS-2 BPDS „Fulger” al IGP al MAI, Dl Pavel Rupeț și pe președintele clubului sportiv de automobilism ”Terra Valahia”, Dl Valeriu Vieru.

La raportul Prot. mitr. Vitalie Șaramet, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Mereni, r. Anenii Noi, Întâistătătorul a acordat următoarele decorații:

– Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III, Șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, IGP al MAI, Dl Gheorghe Cavcaliuc.

– Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III, Șefului Inspectoratului Național de Patrulare INP al IGP al MAI, Dl Livii Baziuc.

– Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III, locțiitorul comandant șef Stat Major DIAS-2 BPDS „Fulger” al IGP al MAI, Dl Pavel Rupeț.

– Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III, președintele clubului sportiv de automobilism ”Terra Valahia”, Dl Valeriu Vieru.

– Medalia „Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr. I, Șeful Direcției de Poliție al mun. Chișinău, Dl Corneliu Groza.

Înaltpreasfințitul Vladimir i-a mulțumit Dl Gheorghe Cavcaliuc și invitaților la eveniment pentru conlucrarea fructuoasă prin organizarea Caravanelor umanitare de Crăciun, Națională și de Paști, în comun cu Inspectoratul General al Poliției și reprezentanții clubului sportiv ”Terra Valahia”, dar și pentru suportul acordat în ultimii trei ani Bisericii Ortodoxe, prin asigurarea și menținerea ordinii publice la mai multe evenimente organizate de Mitropolia Moldovei.

De asemenea, au fost adresate considerațiuni pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în timpul Sfintelor Sărbători de Paști, de Paștele Blajinilor, sau atunci când a fost organizat Pelerinajul Tinerilor – eveniment anual la care participă mii de credincioși.

Nu în ultimul rând, Mitropolitul Vladimir le-a mulțumit ofițerilor pentru implicarea activă în documentarea și descoperirea mai multor furturi comise în lăcașurile sfinte de pe teritoriul Republicii Moldova. Aceste operațiuni s-au soldat cu succes datorită implicării personale a Colonelului de poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

La rândul său, Dl Gheorghe Cavcaliuc a mulțumit în numele tuturor celor prezenți la Reședința mitropolitană, pentru încrederea acordată de fețele bisericești și pentru valorile pașnice pe care acestea le cultivă în societate.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

 


Articole postate de același autor
1712

Liturghie Arhierească in Duminica Orbului din naștere la Mănăstirea Curchi

În Duminica a VI-a după Paști – a Vindecării orbului din naştere, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar Mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi. Duminica a VI-a după Paști – este ultima duminică a perioadei pascale, dar nu ultima în care Dumnezeu încearcă să ne trezească la realitate, aducându-ne exemple vii, […]