Actualitate

Slujire arhierească în a doua Duminică a Postului Mare, la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din Chișinău

3167

În a doua Duminică din Postul Mare, a Sfântului Grigorie Palama, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din mun. Chișinău. 

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Evangheliei, PS Ioan a reliefat pe larg aspecte din viața și, mai cu seamă, teologia Sfântului Grigorie Palama, precum și frumusețea învățăturilor duhovnicești ce se desprind din cele două pericope evanghelice ce s-au citit în această Duminică.

Sfântul Grigorie Palama a fost un mare părinte al Bisericii „un călugăr rugător și un om foarte învățat, un om erudit și un mare apărător al Credinței Ortodoxe”, a spus Preasfinția Sa. Totodată, Episcopul Ioan a îndemnat credincioșii la trăirea intensă a dreptei credințe, la curățirea sufletului prin post, rugăciune fierbinte și milostenie, „avându-l rugător, îndrumător și mijlocitor pe Sfântul Ierarh Grigorie Palama, să ne învrednicim încă din această viață de cercetarea luminii harului îndumnezeitor al Preasfintei Treimi”.

În cadrul serviciului divin, diaconul Grigore Obertun a fost hirotonit în treapta de preot, pe seama parohiei din s. Maramonovca, r. Drochia.

După rugăciunea domnească Tatăl Nostru, numeroși credincioși și mulți copii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul mixt al Catedralei Mitropolitane condus de Dna Dirijor Angela Angheni.

Duminica viitoare, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a III-a din Postul Mare sau Duminica Sfintei Cruci.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
3952

Cine dintre ei sunt eu? (Gânduri la Duminica Samarineanului milostiv)

Pericopa evanghelică din această duminică ne vorbește despre mijloacele care ne stau la îndemână pentru a ne putea mântui. Totodată această pildă ne învaţă că orice persoană aflată în dificultate trebuie ajutată și sprijinită, indiferent de diferenţele religioase, etnice sau sociale care ar putea exista. Un învăţător de lege i se adresează Mântuitorului cu întrebarea: […]

Articole postate de același autor