Liturghia Darurilor înainte sfințite și binecuvântarea colivei la catedrala ,,Sf. Kneaz Alexandru Nevski”

1880

În dimineaţa zilei de vineri 18 martie 2016, în Catedrala Episcopală ,,Sfîntul Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni, s-au oficiat următoarele slujbe rânduite de Biserică, caracteristice Postului Mare: Rugăciunile dimineţii, Utrenia, Ceasurile I, III, VI şi IX. După ceasul I, tradiţional, a fost oficiată, de către soborul preoţilor şi diaconuilor slujitori ai catedralei, slujba de pomenire a răposaţilor.

După slujba Ceasurilor şi Obedniţei Preasfinţia Sa, împreună cu preoţii slujitori ai catedralei, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite.

După Sfânta Liturghie, Ierarhul a împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului creştinii care s-au mărturisit şi au primit dezlegare de la duhovnic, după care a urmat citirea Canonului Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron cu Sfinţirea Colivei.

După încheierea slujbei, Ierarhul, s-a adresat credincioşilor cu un cuvânt de învăţătură, în care a relatat istoria tradiţiei de sfinţire a colivei în această zi, făcând referire la viaţa Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole Asemănătoare
1857

Ziua Cărții Ortodoxe la Ungheni

Miecuri, 22 martie 2017, în a doua jumătate a zile, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în incinta Bibliotecii Publice „D. Cantemir”, or. Ungheni, a avut loc ,,Ziua Cărții Ortodoxe”. Respectiva activitatea a fost organizată de Sectorul Eparhial Relații Culturale și Mișcarea Eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei […]

Articole postate de același autor
3755

Răspunsul unei bărâne pentru un ateu, care necinstea chipul Maicii Domnului

Icoanele sunt ferestre deschise spre Cer și întâlnirea omului cu Dumnezeu! Când te uiți la o icoană, te înalți cu mintea la chipul celui zugrăvit pe ea! Vorba unei bătrâne foarte înțeleaptă: Un ateu a vazut o batrână că se închina la o icoană, și-i zice: – Ce tot pupi icoana aia?! – Păi… e […]