Orfani, dar gospodari. Cu 7 oi mostenite si o casa darapanata, doi adolescenti din Capaclia infrunta viata cum pot ca sa nu fie despartiti si dusi in plasament

2194

Au ramas orfani si saraci, dar nu au lasat mainile in jos. Doi adolescenti din Capaclia, Cantemir au inceput sa-si construiasca viitorul cu puterile lor. Le-au ramas mostenire sapte oi si o casa darapanata, plus o indemnizatie de 700 de lei. Nu se plang de nimic, economisesc cum pot si o fac pe gospodarii, de teama sa nu ajunga despartiti si dusi pe la centre de plasament.

Au ramas orfani inca acum sase ani cand parintii lor au fost stinsi de cancer, unul dupa altul. Tudor avea atunci 7 ani, iar Olesea 12.

De atunci Olesea i-a fost lui Tudor si mama si tata. Baiatul a stat o perioada in familia unei surori vitrege, dar pentru ca relatiile s-ar fi inrautatit, vara aceasta baiatul a fost nevoit sa plece de acolo.

Sora sa mai mare a renuntat la propriile vise numai ca Tudor sa nu ajunga la gimnaziul internat de rand cu cei care nu au pe nimeni alaturi.

Asa, fara niciun sprijin, au inceput sa-si construiasca propria lor gospodarie. Din primele indemnizatii primite au facut reparatie intr-o camera din casa ramasa de la parinti care arata ca vai de ea.

Isi cresc incet si sarguincios gospodaria. Ingrijesc cele sapte oi ramase drept mostenire de la parinti si au de gand sa aduca alte animale si pasari.

Au o indemnizatie de nimic - de 700 de lei, iar Olesea a batut la usile tuturor institutiilor din sat ca sa-si gaseasca de lucru, dar nu a reusit. Asa ca fac economie cum pot.

Mancare fac la foc, ca pe timpul bunicilor. Iar lemne au carat cu spatele lor si abia dupa asta le-a mai dat si primaria. Electrocasnice in casa lor nu gasesti – televizorul e stricat, nu au frigider sau masina de spalat. Dar asta nu-i deranjeaza, sunt siguri ca le vor reusi pe toate impreuna.

Sorina OBREJA, REPORTER PRO TV: „In aceasta casa in care te gandesti ca n-ar putea locui cineva, acesti adolescenti isi construiesc o viata. Au luat totul de la zero, de la nimic – de la geamuri sparte si pereti care se prabuseau. Lectia lor e despre curaj si puterea de a-ti infrunta destinul oricat de greu ar fi.”

Olesei i-ar fi fost cu siguranta mai usor daca si-ar fi lasat fratele in plasament, in timp ce ea si-ar fi vazut de visele sale. Dar nu a facut asta. E sigura ca respectul dintre ei doi ii va ajuta sa treaca peste orice fel de greutati.

sursa http://protv.md/


Articole Asemănătoare
2737

Dragoste de mamă. Cancerul şi copilul nenăscut

Se numeşte Sharon. O femeie frumoasă, dar fără noroc. Am cunoscut-o când a fost diagnosticată cu cancer la sân. Din păcate, o formă de cancer foarte agresivă. Cancerul a apărut într-o perioadă foarte grea din viaţă. Sharon tocmai fusese părăsită de partenerul de viaţă. Vestea că partenerul a dispărut a lovit-o din plin, ca un […]

Articole postate de același autor
1022

Copiii sunt generația de mâine, iar dându-le o educație frumoasă vom culege bucurii

Copiii, educatorii și părinții de la grădinița nr 220 din mun. Chișinău, comuna Ciorescu au vestit bucuria Învierii Mântuitorului Hristos cu poezii și cântece pascale. În cadrul festivităţii, copiii au recitat cele zece porunci dumnezeiești și au vorbit despre importanța lor în viață. Invitat la această măreață sărbătoare, Prot. mitr. Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal […]