Ce recunoaşte o femeie când se vopseşte?

4693

Împopoţănările de acum sunt o boală relativ nouă, dar veche totodată. Cine se ascunde în spatele aurăriei, decât cel care simte că pe dinăuntru nu are nimic! Eu n-am văzut fete simple şi curate împopoţănându-se.

Părintele Vasile Mihoc avea o vorbă pe când noi eram studenţi şi ironiza un pic, şfichiuia pe tantile care se cam boiau, spunând :”Ce recunoaşte o femeie când se boieşte? Că-i urâtă …” Şi noi râdeam. „Păi da – zicea el – , ce spune o femeie când se machiază? Cică mă fac frumoasă! Asta înseamnă că e urâtă foc!”

Deci ea încearcă să-şi ascundă o urâciune, o urâţie. Aurul cu care unii mai zbenguie prin biserică ascunde de fapt o mare sărăcie de caracter; o mare sărăcie de cunoaştere a lui Dumnezeu. Şi ca să spun cinstit, o mare debilitate sufletească. Nu vă închipuiţi că nu se vede, ca preot, cine-ţi intră în biserică la slujit! Dacă i-ai şi spovedit ai ocazia să faci o discuţie aşa mai amplă, pentru că le atragi atenţia din spovadă să renuţe la tot felul de briz-brizuri….

Extras din Pr.Constantin Necula, Porţile Cerului Editura: Agnos 2013. p.258-259

Articole Asemănătoare
12200

Postul Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel

În Biserica Ortodoxă, anul acesta, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel va începe luni, 04 iunie 2018. Spre deosebire de celelalte posturi care au o durată fixă, Postul închinat Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel are o durată variabilă de la an la an, în funcţie de data variabilă a Sfintelor Paşti. Dat fiind rolul major […]

Articole postate de același autor
4131

Nu-ţi irosi viaţa!

Nu-ţi irosi viaţa! Ea este dată oamenilor spre desăvârșirea sufletelor, pentru veşnicie. Cel ce are credinţă nu este pentru pământ. Lumea nu se împacă cu cerul. Viaţa pe pământ e ca un popas şi cine dă totul pentru ea este nefericit. Viaţa trece şi cine a pus mare preţ pe ea, cu nimicul pământului şi […]