Simpozionul Internaţional „Memorie istorică şi spiritualitate românească”, ediţia a XX-a

1608

În perioada 25-30 octombrie anul curent, la Iaşi a avut loc a XX-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Memorie Istorică şi spiritualitate românească”, organizat de către Despărţământul Astra „Mihail Kogălniceanu” Iaşi în colaborare cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

În prima zi a Simpozionului au avut loc prezentările lucrărilor ştiinţifice în sala Centrului Eparhial din Iaşi unde ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a binecuvântat lucrările Simpozionului urându-le participanţilor şedere frumoasă la Iaşi şi realizări pe plan duhovnicesc.

Din cadrul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldovei a participat la lucrările Simpozionului, preotul Nicolae Ciobanu, preşedintele Sectorului Sinodal Activităţi Culturale, care a prezentat lucrarea ştiinţifică cu tema „Sosirea Mitropolitului Gavriil Bănulescu – Bodoni la Iași și numirea lui în funcție de exarh al Moldovei, Valahiei și Basarabiei”.

Despărţământul ASTRA „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi a fost înfiinţat în 18 noiembrie 1994. Instituția desfășoară numeroase acţiuni de popularizare şi răspândire a culturii naţionale în România şi în cadrul comunităţilor de români din afara României, precum și diferite activități de ştiinţifice şi academice.

Sectorul Sinodal Activităţi Culturale, www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
3634

Preotul Valeriu Potoroacă – slujind Domnului și oamenilor un sfert de veac

Pentru puțini slujitori poți scrie mai mult decât un mesaj de felicitare. Părintelui Valeriu Potoroacă, paroh al bisericii ”Sf. Pantelimon” din centrul capitalei i-ai putea consacra un volum întreg. Mare binecuvântare am avut să-l cunosc pe părintele Valeriu chiar în primii ani de slujire. Este o fire cumpătată, echilibrată și plină de înțelepciune. Îmi amintesc […]