Maica Domnului, Maica Milostivirii

5202

„Bucură-te, cea plină de dar, Domnul este cu tine!” Aşa a zis îngerul, aşa zicem şi noi, de aceea avem bucuria de a fi cinstitori ai Maicii Domnului.

O primim pe Maica Domnului aşa cum ne-o prezintă Biserica, o ţinem în sufletul nostru cu evlavia câtă o avem şi ne silim să urmăm exemplul Maicii Domnului în supunerea faţă de Mântuitorul, în grija faţă de oameni, în tăcerea care se desprinde din faptul că avem atât de puţine cuvinte ale Maicii Domnului în Sfânta Evanghelie.

O avem pe Maica Domnului ca exemplu de milostivire pentru cei ce au trebuintă de ajutorul ei şi, ştiind că Maica Domnului nu este numai mama Mântuitorului, ci şi mama noastră, ne gândim şi la însuşirile de mamă pe care le are preasfânta Fecioară Maria faţă de credincioşii care fac ceea ce a zis ea să facă, adică ascultă de Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Arhimandrit Teofil Părăian, Maica Domnului, Raiul de taină al Ortodoxiei, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2003, p. 28


Articole Asemănătoare
15199

Cum citim Psalmii de blestem?

Cu siguranţă Psaltirea este cea mai citită carte a Vechiului Testament, atât în cultul public, cât şi în evlavia particulară. Cum ar trebui însă să înţelegem pasajele îndreptate împotriva duşmanilor, care oferă adevărate „recitaluri” de blesteme? Nu ne exercităm imaginaţia într-o zonă periculoasă, îndepărtându-ne de morala evanghelică? Într-adevăr, Psaltirea rămâne cea mai folosită carte biblică, […]

Articole postate de același autor
1921

Seară duhovnicească în Sectorul I al Vicariatului de Orhei

În seara zilei de marți din Săptămâna a V-a a Postului Mare, 20 martie 2018, cu binecuvântarea PS Siluan de Orhei, în Parohia cu hramul „Înălțarea Domnului” din or. Orhei, s-a desfăşurat seara duhovnicească în cadrul căreia au avut loc prezentări și discuții pe tema „Invazia sectelor”. Această întâlnire a clerului și credincioșilor se înscrie […]