Maica Domnului ocrotitoarea noastră

Maica Domnului ocrotitoarea noastră

1936

 

Nu-mi este rușine să mi-o închipui pe Maica Domnului, zbătându-se, cerând, implorând, intervenind, stăruind; după cum nu-mi este rușine a mi-o închipui copilărește – dar nu eretic – alergând la poarta raiului cu o chisea de argint în mână și cu mahrama pe braț ca să întâmpine pe mucenicii Fiului ei, să le ureze bun venit, să-i îmbie cu neînchipuit de bună dulceață și să le șteargă sudoarea frunții și sângele cu mahrama ei cea sfântă.

De aceea, bună socotim rugăciunea creștinească dinainte de culcare, care unește cele două evlavii: „O, preacinstită și de viață făcătoare crucea Domnului! Ajută-mi cu Sfânta Doamnă Fecioară Născătoare de Dumnezeu și cu toți sfinții în veci, Amin”.

Din Nicolae Steinhardt, Dăruind vei dobândi, Editura Mănăstirii Rohia, Rohia, 2006, p. 294-295


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
678

Șapte zile cu Iisus în ţara lui Dante

Faptul că legăturile de prietenie dintre elevii Liceului Teoretic Meșterul Manole  de la Sălcuța, Căușeni, și colegii lor de peste hotarele Republicii Moldova au devenit o permanență, nu mai surprinde pe nimeni. Totuși, o vizită de șapte zile în cele mai frumoase orașe din Italia este un eveniment mai puțin obișnuit. S-au întâmplat toate prin […]