Lăudaţi-vă soţii!

14606

Una din enoriașile bisericii la care slujesc a venit să mi se plângă pe soțul ei. Mi-a zis că nu mai vrea să facă toate treburile casnice singură și crede că ar trebui să divorțeze.

Am ascultat-o atent, apoi i-am spus:

- Vreau să încercați să faceți următorul lucru. O perioadă de timp căutați motive de laudă, dar neapărat sincere, la adresa soțului. Apoi vom mai discuta.

Ea m-a privit foarte mirată și m-a întrebat:

- Și pentru ce anume să-l laud?!

-Cred că ar trebui să vă cunoașteți mai bine ca mine soțul. Încercați să vedeți ce caliatăți bune are, poate e răbdător, poate știe să facă careva lucruri deosebit. Căutați!

-Dacă sincer nu prea știu, dar voi încerca...

Am întâlnit-o în apropierea bisericii la câteva zile.

-Părinte, nu vă puteți închipui ce anume s-a întâmplat ieri.

-Și ce s-a întâmplat?

- Mă îndreptam spre casă căutând vreun motiv pentru care să-mi laud soțul ... Ceva deja îmi venise în minte când l-am întâlnit în curtea casei. Imaginați-vă, era cu o grămadă de lenjerie de pat! SINGUR! !!! Le-a strâns de pe frânghie! L-am întrebat: "Dragule, ce e cu tine? Nu s-a întâmplat așa ceva de 18 ani ".

Iar el mi-a răspuns: "Încă nu ai fost acasă ..." Când am intrat în casă, am descoperit o parte din lenjerie deja călcată!

Iată ce înseamnă că Dumnezeu binecuvântează și intenția...

Preotul Roman Matyukov

traducere Natalia Lozan, sursa azbyka.ru


Articole Asemănătoare
4636

Ca sa fii binecuvântat de Dumnezeu … cinsteste-ţi părinţii!

Părinte, părinţii mei sunt divorţaţi; mama m-a adus la credinţă, tata e împotriva lui Dumnezeu. De cine să ascult? Apoi, bine… nu este treaba ta dacă părinţii trăiesc în bună înţelegere sau nu, dacă se ceartă, dacă sunt buni sau nu sunt buni – pentru tine ei trebuie să fie ceva sfânt, ca să ai […]

Articole postate de același autor
3624

Declarație privind atacul și furtul de la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Am constatat cu durere că în dimineața zilei de joi, 27 decembrie, la deschiderea Catedralei Mitropolitane ”Nașterea Domnului” din centrul capitalei, paraclisierul sfântului locaș a fost atacat, după care au fost prădate bunuri bisericești. Paraclisierul Vasile Ghimp se află în stare gravă la Insitutul de Medicină Urgentă, fiind în secția de reanimare. Astfel, cerem sfintele […]