Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii

2040

Era vorba de un monah analfabet, care nu știa să citească și-i asculta pe ceilalți când citeau Evanghelia. Acest monah, în simplitatea lui, în simplitatea credinței lui, a ajuns în stadiul în care prindea șerpii cu mâna. Toți șerpii pe care-i găsea, acolo unde schimnicea el, îi lua cu mâna și-i arunca afară. 

Când ceilalți îl întrebau cum face de-i ia cu mâna, le-a răspuns: "Cum adică, cum îi prind cu mâna?I Nu a spus Hristos Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii? Dacă Hristos spune, ce altceva să fac?
Numai că la început îi luam și-i târam ca să-i arunc afară, dar se înfășuraupe mână și cu coada îmi desfăceau pumnul ca să fugă, de aceea acum îi prind altfel și-i dau afară."

Arhim. Simeon KRAIOPOULOS, In pustiul lumii, Ed. Bizantină, 2014, p.43


Articole postate de același autor
1224

Sfânta Liturghie în prima zi a anului nou civil pe stil vechi, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din Soroca

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 1/14 ianuarie Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. În prima zi a anului nou civil pe stil vechi 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit […]


Foto