Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii

3083

Era vorba de un monah analfabet, care nu știa să citească și-i asculta pe ceilalți când citeau Evanghelia. Acest monah, în simplitatea lui, în simplitatea credinței lui, a ajuns în stadiul în care prindea șerpii cu mâna. Toți șerpii pe care-i găsea, acolo unde schimnicea el, îi lua cu mâna și-i arunca afară. 

Când ceilalți îl întrebau cum face de-i ia cu mâna, le-a răspuns: "Cum adică, cum îi prind cu mâna?I Nu a spus Hristos Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii? Dacă Hristos spune, ce altceva să fac?
Numai că la început îi luam și-i târam ca să-i arunc afară, dar se înfășuraupe mână și cu coada îmi desfăceau pumnul ca să fugă, de aceea acum îi prind altfel și-i dau afară."

Arhim. Simeon KRAIOPOULOS, In pustiul lumii, Ed. Bizantină, 2014, p.43


Articole postate de același autor
1426

Slujbă Arhierească în Duminica a III-a după Cincizecime la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, în Duminica a III-a după Rusalii, numeroși credincioşi au venit pentru a se ruga la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar Mitropolitan. Alături de Episcopul Vicar a înălțat rugăciuni, Prot. mitr. Vadim Cheibaș – secretarul Mitropoliei Moldovei […]