Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii

1425

Era vorba de un monah analfabet, care nu știa să citească și-i asculta pe ceilalți când citeau Evanghelia. Acest monah, în simplitatea lui, în simplitatea credinței lui, a ajuns în stadiul în care prindea șerpii cu mâna. Toți șerpii pe care-i găsea, acolo unde schimnicea el, îi lua cu mâna și-i arunca afară. 

Când ceilalți îl întrebau cum face de-i ia cu mâna, le-a răspuns: "Cum adică, cum îi prind cu mâna?I Nu a spus Hristos Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii? Dacă Hristos spune, ce altceva să fac?
Numai că la început îi luam și-i târam ca să-i arunc afară, dar se înfășuraupe mână și cu coada îmi desfăceau pumnul ca să fugă, de aceea acum îi prind altfel și-i dau afară."

Arhim. Simeon KRAIOPOULOS, In pustiul lumii, Ed. Bizantină, 2014, p.43


Articole postate de același autor
3437

Am văzut un înger!

Uşa se deschide şi în cameră intră un bărbat înalt, cu ochi pătrunzători şi chip plăcut, chip peste care, însă, s-a aşternut oboseala survenită în urma orelor istovitoare de la locul de muncă. Frumoasa sa soţie pregătea cina de seară în curata şi micuţa bucătărioară, în timp ce bărbatul se odihnea, recăpătându-şi astfel puţină odihnă; […]