Actualitate

De ce nu e bine să dormi cu telefonul lângă pat

4356

Cinci eleve de clasa a IX-a din Danemarca au realizat recent un experiment care i-a intrigat pe mulți oameni de știință.

Cum a început acest experiment

Fetele au observat că atunci când au dormit cu telefonul mobil lângă cap, au întâmpinat dificultăți în a se concentra la școala a doua zi. Și-au propus prin urmare să testeze efectele radiațiilor telefoanelor asupra oamenilor, însă la școala lor din Danemarca, nu au avut echipamentele necesare pentru a manevra un experiment de o asemenea amploare. Astfel, fetele s-au gândit la un experiment care să teste efectele radiațiilor mobilelor asupra plantelor.

Experimentul

Au amplasat 6 tăvițe cu semințe de creson într-o cameră fără radiații, și 6 tăvițe cu semințele aceleași plante într-o altă cameră, lângă două routere WiFi, care, potrivit calculelor tinerelor cercetătoare, emit același tip de radiații ca un telefon mobil. Ruterele sunt dispozitive hardware sau software, care conectează două sau mai multe rețele de calculatoare.

Rezultate: plantele nu cresc lângă aparate care emit radiații

În următoarele 12 zile, elevele au făcut observații și măsurători, și au fotografiat rezultatele. La finalul experimentului, rezultatele au fost evidente: semințele care au fost așezate lângă ruter nu au crescut. Ba mai mult, multe din ele au murit, sau au fost găsite totalmente mutilate. În mod contrar, semințele plantate în cealaltă cameră, lipsită de radiații, au avut un ciclu de creștere și dezvoltare normal și sănătos.

“Este înfricoșător faptul că radiațiile au un impact atât de negativ asupra creaturilor vii“

Rezultatele acestui experiment le-a determinat pe eleve să-și schimbe atitudinea vizavi de dormitul lângă dispozitivele mobile, sau cel puțin în aceeași cameră cu un ruter, telefon sau computer conectat.

Acest experiment le-a adus elevelor onorurile cuvenite într-o competiție științifică regională, și au atras interesul oamenilor de știință din toată lumea.

Sursă:http://lataifas.ro/

 


Articole Asemănătoare
3417

Liniştea interioară, semnul sănătății duhovniceşti

Trăind în spațiul urban, în miezul culturii de consum și în fluxul neîntrerupt de date al societății informaționale, suntem expuși neîntrerupt unor forme multiple de zgomot. Rezultatele cercetărilor științifice aduse aici în discuție arată că, în diversele lor forme, zgomotele slăbesc vigilența, împrăștie simțirea și fragmentează viața interioară. Observațiile Filocaliei se așază firesc în acest […]

Articole postate de același autor
5134

Aşa, Doamne împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşelile mele…

Să ne asemănăm, iubiţilor întru Hristos fiii mei, în această nejudecare, în această dragoste adevărată pentru aproapele nostru, oamenilor sfinţi. Să ne străduim să nu observăm şi nici chiar să nu cunoaştem greşelile celor de aproape ai noştri şi întotdeauna să recunoaştem doar păcatele proprii. Fie ca una din cele mai iubite şi permanente rugăciuni […]