A avut loc adunarea Protopopiatului Ialoveni

1936

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, slujitorii bisericilor din circumscripția Ialoveni s-au întâlnit în biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din com. Ruseștii Noi, unde se află sediul Protopopiatului, pentru a participa la Sfânta Taină a Mărturisirii.

A fost săvârșită Sfânta și Dumnezească Liturghie conform tradiției de către cel mai tânăr slujitor, iereul Gheorghe Lunic.

Rânduiala Spovedaniei a fost oficiată de către Duhovnicul Protopopiatului, Prot. Mitr. Vasile Ciobanu care a rostit un cuvânt de învățătură preoților și enoriașilor aflați în biserică despre postul adevărat și a dat mai multe îndrumări slijitorilor.

Protopopul circumscripţiei Ialoveni, PC Părinte Anatolie Stefanov a purtat discuții cu preoții abordând diferite aspecte legate de pregătirile către slăvitul praznic al „Învierii Domnului”.

A fost adus la cunoștință preoților că prin decizia Sinodului BOM din 11.02.2016, Departamentele Mitropolitane au fost reorganizate în Sectoare Sinodale. Astfel, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, în cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret s-a inițiat Mișcarea Tineretului Ortodox, care îşi propune să unească creştinii ortodocşi, în special generaţia tânără, din întreaga ţară prin intermediul cât mai multor activităţi organizate atât la nivel naţional, cât şi local.

În Protopopiatul Ialoveni se va organiza o conferință cu tema ”Mergând spre Înviere”, care se va desfășura la data de 22.04.2015 în incinta Consiliului Raional în sala mare de ședință la ora 12:00. Parohiile din cadrul protopopiatului vor asigura prezența a mai multor tineri și doritori de a cunoaște credința Ortodoxă.

sursa mitropolia.md


Articole postate de același autor
3275

Dacă nu vom avea grijă de tineretul nostru, ne vom căi amarnic peste o vreme

Moneda de schimb pentru viață rămâne tot bănuțul văduvei! Dar românul nu-i plătit în tara sa cât muncește, de asta pleaca unde vede cu ochii. Și cine nu-l plateste? Ai lui nu-l plătesc, pentru bani mulți ar fi în stare să-l stoarcă pe aproapele său, să-l omoare. Goana după bani, după avere, a urâțit lumea […]