Slujba Vecerniei cu cinul iertării la Catedrala mitropolitană din Chișinău

2074

„De-ți vei aduce darul tău la Altar și acolo-ți vei aduce aminte că fratele tău are ceva asupra ta, lasă acolo darul și mergi mai întâi de te împacă cu fratele tău și apoi venind, adu darul tău” (Matei 5, 23-24).

Mitropolitul Vladimir a oficiat slujba Vecerniei cu Cinul iertării la Catedrala Mitropolitană.

Alături de Întâistătător s-a rugat Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și soborul preoțesc al Catedralei.

Sute de slujitori și credincioși din cuprinsul Mitropoliei Moldovei au venit să-și ceară cuvenita iertare înainte de Postul cel Mare.

Astfel, ÎPS Mitropolit Vladimir a venit cu un cuvânt de învățătură, vorbind despre semnificația, atmosfera și roadele unui post, în special al celui mare, în care pășim și în acest an, cu Doamne ajută.

Ierarhul și-a cerut iertare de la cei prezenți, apoi fiecare slujitor și credincios a avut posibilitatea să-și ceară personal iertare de la Arhiereu, primind în dar câte o cruciuliță.

„Dragii mei, postul e bun prilej pentru rugăciune cu osârdie şi fapte bune. Postul duhovnicesc înseamnă postirea simţurilor – gura să nu vorbească neadevăruri şi nedreptăţi, ochii să nu privească cele pierzătoare şi ispititoare, urechea să nu asculte vorbe deşarte. Şi ferice de cel care îmbină postul cel duhovnicesc cu cel trupesc, pentru că acesta, prin înfrânare ajunge chip luminos al smereniei creştine”, a mențioant Mitropolitul.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
1790

În ziua prăznuirii Sfântului Duh, PS Siluan, Episcop de Orhei, a săvârșit Sf. Liturghie praznicală la Catedrala mitropolitană din Chișinău

Mântuiește-ne pe noi, Mângâietorule Bune! În ziua de luni, a doua zi după Duminica Cincizecimii (a Pogorârii Sfântului Duh), ziua Sfântului Duh, în care Biserica Ortodoxă Îl prăznuiește pe Însuși Preasfântul de viață Făcătorul și întru tot Puternicul Duh, Unul din Treime, Dumnezeu, Cel de o cinstire, de o ființă și de o slavă cu […]

Articole postate de același autor
6548

De ce ne îmbolnăvim?

  Unii consideră boala ca fiind o pedeapsă pentru păcate; aceasta este o dovadă de slăbire psihică. Omul bolnav se reface mai greu când consideră că a fost bătut de Dumnezeu, şi că Atotputernicul i-a dat boala în chip de pedeapsă. Dar dacă boala nu este o pedeapsă pentru păcate, ce este atunci? Putem vorbi […]