Vreau să fiu în locul celuilalt…

3675

Un bărbat era sătul de a mai merge la muncă în fiecare zi iar soţia lui să stea acasă. Voia să vadă cu ochii lui ce se petrece în timp ce el muncea din greu la birou, zicând astfel:

 – Doamne eu merg la serviciu în fiecare zi şi muncesc aproape 10 ore pe zi, în timp ce soţia mea stă fără nici o grijă acasă. Mi-aş dori să pot face schimb cu ea – măcar pentru o zi – să vadă şi ea în ce condiţii lucrează un bărbat, cât stress şi epuizare poate avea într-o zi. Te rog Doamne fă tu într-un fel să putem schimba rolurile pentru o zi. Amin!

Dimineaţa următoare, destul de sigur pe sine, bărbatul se trezi în pielea soţiei sale uimit de marea minune care s-a petrecut cu el. S-a ridicat, a gătit micul dejun pentru partenerul său de viaţă, a trezit copiii, le-a pregătiti hainele, le-a servit micul dejun, le-a făcut pachetele pentru şcoală, i-a dus la şcoală, a venit repede acasă, a adunat toate hainele şi a dus hainele la spălat, s-a dus la bancă, s-a dus la cumpărături şi din nou acasă ca să lase cumpărăturile; apoi a plecat să plătească cheltuielile lunare. Revenită acasă a curăţat cutia pisicii şi a îmăiat câinele. Era deja ora 13. A făcut paturile, şi a adunat alte rufe, a aspirat în toată casa, a şters praful şi a spălat bucătăria..

A fugit apoi la şcoală după copii cu care, pe drum, a intrat în discuţii contradictorii. Acasă a pregătit din nou laptele şi biscuitii pentru copii şi s-a ocupat de ei pentru ca sp îşi facă temele. Apoi şi-a instalat masa de călcat şi a început să calce uitându-se cu coada ochiului la TV.

La ora 16:30 a început să cureţe cartofii şi să spele legumele pentru salată, a gătit carnea de porc şi a pregătit mâncarea de cină. După cină, din nou, a spălat toată bucătăria, vasele, a adunat din nou toate hainele, a făcut baie copiilor şi i-a pregătit pentru culcare. La ora 9 era deja extenuată datorită treburilor din timpul zilei, dar pentru ea ziua nu s-a terminat încă… era aşteptată în pat de soţul ei tandru……., lucru pe care le-a facut cu brio……….

A doua zi bărbatul s-a trezit şi imediat a venit în genunchi înaintea lui Dumnezeu şi I-a zis: Doamne, nu ştiu la ce m-am gândit când am cerut să fiu în pielea soţiei mele…am greşit aşa de mult să o învidiez pe soţia mea crezând că stă degeaba acasă toată ziua… Te rog, te rog mult, dar te rog, fă schimbarea la loc cum eram! Amin!

Dumnezeu în infinita Sa înţelepciune i-a replicat:

Fiule, cred că ai învăţat o lecţie bună şi bucuros aş face schimbarea înapoi…dar vezi tu…va trebui să aştepti 9 luni…noaptea trecută tocmai ai rămas gravidă şi va trebui să şi naşti….!


Articole Asemănătoare
6558

Întâmplare minunată

Era în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, 24 martie 1942 în Drama, Grecia. Ocupația străină era bulgară. Lipsurile, bolile şi foamea luaseră proporţii înspăimântătoare şi moartea secera în fiecare zi mici şi mari, dar, în special copii. Printre locuitorii Dramei se afla şi o văduvă cu cinci copii. Pe soţul ei îl uciseseră ocupanţii cu şase […]

Articole postate de același autor
1047

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană de sărbătoarea Tăierii împrejur a Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare

Cel Ce şezi pe Scaunul cel în chipul focului, întru cele de sus, împreună cu Părintele Cel fără de început şi cu Dumnezeiescul Duh, ai binevoit a Te naşte pe pământ din Fecioară, Maica Ta, care nu ştie de bărbat, Mântuitorule Iisuse. Pentru aceasta ai şi fost tăiat împrejur a opta zi ca un Om. […]