Prima întrunire a preoților Vicariatului de Soroca în anul 2017

1781

Astăzi, 22 februarie 2017, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, episcop de Soroca, a convocat preoții Vicariatului de Soroca pentru prima şedință ordinară din acest an.

Adunarea s-a desfășurat în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Rublenița, raionul Soroca.

În dimineața zilei, episcopul vicar a fost întâmpinat de către protopopul raionului și secretarul Vicariatului, prot. Nicolae CRAVEȚ.

În continuare, parohul bisericii, prot. Vitalie ANDRIUŢĂ, i-a raportat arhiereului despre lucrările de construcție a locaşului sfânt.

În cadrul întrunirii, Preasfinția Sa, a relatat preoților despre subiectele abordate la şedința Sinodului din 17 februarie curent, apoi a fost discutată modalitatea de abonare și distribuire a revistei mitropolitane „Altarul Credinței”. Totodată, a fost stabilit programul activităților dedicate Săptămânii Tineretului Ortodox 3 – 9 aprilie.

Arhipăstorul a mai vorbit despre inițiativele comune de colaborare ale Vicariatului de Soroca şi Colegiul „Mihai Eminescu” din oraş.

La finele adunării, protopopul raionului, prot. Nicolae CRAVEȚ, i-a informat pe cei prezenți despre acțiunile social-caritative ale protopopiatului, apoi episcopul a răspuns la întrebările slujitorilor, mulțumindu-le pentru stădaniile şi implicările în viața comunităților, după care a adresat tuturor mesaj de binecuvântare pentru urcușul duhovnicesc a Postului Mare.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
2160

Bucuria sărbătoririi Naşterii Domnului împărtăşită la mănăstirea “Înălțarea Domnului” din Hîrjauca

Taina Sărbătorii Întrupării Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost sărbătorită şi în cea de a treia zi în istorica vatră monahală a mănăstirii Hîrjauca. În această zi, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Arhidiacon Ştefan, Întâiul Mucenic și ocrotitorul diaconilor. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către PreasfinţitulPETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni împreună cu Preasfințitul IOAN, […]

Articole postate de același autor
6626

Ne pregătim de post?

Ne aflăm în perioada rân­duită de Biserică pentru a ne pregăti de călătoria către Sfintele Paşti, căci postul este acel miraculos pelerinaj şi pregătire pentru redesco­perirea adevăratelor valori şi trăiri lăuntrice. Din cauza slăbiciunilor noastre şi a neputinţei de a trece brusc la o altă stare duhovnicească se face o pregăti­re către acea perioadă de […]