Feţe luminoase și feţe întunecate

3918

Un sfânt episcop, când ieșea pe ușile împărătești să împărtășească poporul, vedea cum se apropiau unii oameni cu feţele întunecate. Aceștia, imediat ce primeau nemuritoarele Taine, nu erau înghiţite și ardeau singure.

Alţii însă, se apropiau cu feţele luminate și îmbrăcaţi în veșminte albe și primeau Trupul și Sângele Domnului cu evlavie. Pe aceștia, Sfânta Împărtășanie îi lumina încă și mai mult.

Astfel, episcopul s-a rugat Domnului să îi  explice această taină. Atunci, un înger al Domnului i s-a arătat și i-a spus:

- „Aceia care sunt curaţi, drepţi și evlavioși și vin să se împărtășească, au feţele luminate și veșminte albe. Aceștia se apropie cu conștiinţa împăcată și, de aceea, îi acoperă harul divin. Iar ceilalţi, care se arată întunecaţi, sunt adânciţi în prăpastia păcatelor. Cei care sunt întunecaţi la faţă sunt nedrepţi și necredincioși. Aceștia nu numai că nu se miluiesc, ci vor fi pedepsiţi pentru că au curajul să se apropie de Sfintele Taine cu conștiinţa încărcată, fără pocăinţă”.

De atunci, episcopul a predicat pocăinţa turmei lui și împiedica pe cei nevrednici să se împărtășească.

 

Minuni și descoperiri din timpul Sfintei Liturghii” ed. Egumenița, an. 2010, p. 98


Articole Asemănătoare
5233

Rugăciune către Sfântul Mucenic Ciprian, izbăvitorul de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească

Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție. Tu Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună […]

Articole postate de același autor
4143

În căsătorie, doi fac unul

Relația dintre soț și soție este foarte diferită de perioada romantică a „îndrăgostirii”, care funcționează ca un val uriaș ce ridică barca de pe nisip. În relația soț-soție, fiecare dintre parteneri renunță la ego-ul său. Persoana devine doar o parte dintr-un nou întreg. Pentru a fi fericiți, ambii trebuie să fie fericiți; dacă unul este nefericit, amândoi sunt la […]