Familiile aflate în dificultate vor primi ajutorul bisericii

3969

Pe lângă biserici şi mănăstiri, feţele bisericeşti vor să creeze reţele sociale, care să ofere servicii tinerelor familii aflate în dificultate.

Aceasta, dar şi alte activităţi sunt prevăzute într-un memorandum, semnat astăzi între Mitropolia Moldovei şi Ministerul Muncii.

"Numai biserica nu poate să educe această tânără generaţie, de aceea ne-am adresat către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei ca în comun să muncim în această direcţie. Sunt puse pe puncte ce trebuie să faca fiecare dintre noi, dar în comun este aceiaşi obligatiune faţă de tânăra generaţie", a spus mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir.

Documentul mai prevede dezvoltarea voluntariatului pentru ajutorarea copiilor, a oamenilor în etate şi a persoanelor cu nevoi speciale.

Iar poliţiştii, asistenţii sociali, medicii, psihologii şi reprezentanţii bisericii vor colabora pentru menţinerea integrităţii unei familii.

Acordul este încheiat pentru o perioadă de trei ani.


Articole Asemănătoare
3311

Un preot a fost înjunghiat într-o biserică din București

Un preot de la Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Militari 2 a fost înjunghiat în spate, marţi, de un bărbat de aproximativ 70 de ani, rănitul fiind transportat la Spitalul Universitar, informează News.ro. Preotul a fost înjunghiat de două ori, în faţa altarului. Starea preotului, internat la Spitalul Universitar, este stabilă, însă are câteva plăgi […]

Articole postate de același autor
7058

Biruința bunătății și a răbdării

O doamnă mi-a povestit cele de mai jos: Cu bărbatul meu m-am căsătorit fără să-l cunosc de mai înainte, ci la recomandarea părinților mei. Însă fără să știu, acela iubea și avea legături cu o altă fată, pe care părinții lui nu o voiau. Cu toate acestea el nu a încetat niciodată s-o iubească. Ne-am […]