Comunitatea eparhiei din Funchal a sărbătorit a 10-a aniversare de la înființărea sa

2984

La 28 februarie 2016, Conducătorul Eparhiei de Korsun a efectuat o vizită pastorală pe insula portugheză Madeira.

Vizita Episcopului Nestor a fost prilejuită cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființarea comunității locale a Bisericii Ortodoxe Ruse.

În această zi, Arhiepiscopul, căruia i-a coliturghisit clericul parohiei  Sf. Ioan Gură de Aur din or. Cascais, iegumenul Petru (Pruteanu), a oficiat Sfânta Liturghie în biserica comunității.

În cadrul liturghiei s-a rugat blagocinul parohiilor eparhiiei din Portugalia protoiereul Ioan Gherboveţchi.

Dupa săvârșirea Sfintei liturghii, Episcopul Nestor s-a adresat către enoriașii comunității, majoritatea provenind din spațiul ex-sovietic, cu un cuvânt de zidire la tema pericopei evanghelice despre "fiul risipitor", precum și despre dragostea nemărginită a lui Dumnezeu pentru oameni.

sursa http://lusortodoxia.com/

traducere altarulcredintei.md


Articole postate de același autor
1766

Slujba Prohodului Domnului în Vinerea Mare, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”

Numeroși credincioși din Capitală au participat în Vinerea Mare la slujba Prohodului Domnului săvârşită la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”. Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Slujba Prohodului a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi condus de Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei. Credincioşii au cântat Prohodul împreună cu soborul slujitor, ţinând […]