ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfințirea Bisericii și Sf. Liturghie în parohia cu hramul „Sf. și Drepții Părinți Ioachim și Ana” din or. Sângera, mun. Chișinău

1127

Zi de aleasă prăznuire în parohia cu hramul „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din or. Sângera, mun. Chișinău: ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfințirea Bisericii și Sf. Liturghie praznicală.

În duminica a XIII-a după Rusalii, ziua prăznuirii Cuvioșilor Antonie și Teodosie de la Pecerska, 15 septembrie 2019, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei cu hramul „Sf. și Drepții Părinți Ioachim și Ana” din or. Sângera, mun. Chișinău, unde a săvârșit Sfințirea Bisericii după înălțarea și amenajarea interioară și exterioară a locașului de cult, precum și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie praznicală.

Cu acest prilej deosebit pentru tânăra comunitate parohială, dis-de-dimineață, harnicul paroh al bisericii, Prot. Mitr. Cristofor Tverdostup, dimpreună cu familia și credincioșii păstoriți, l-au întâmpinat călduros pe Întâistătătorul Bisericii noastre, ÎPS Mitropolit Vladimir.

Sărbătoarea a debutat cu săvârșirea Slujbei de Sfințire propriu-zisă a Prestolului și a locașului, urmată de Liturghia praznicală, oficiată de un sobor preoțesc și diaconesc în frunte cu Mitropolitul țării.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni la Sfânta Liturghie: Parohul Bisericii, Prot. Mitr. Cristofor Tverdostup, Secretarul mitropolitan, Prot. Mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Protopopul sectorului II, Chișinău, Prot. Mitr. Pavel Borșevschi, precum și un sobor de slujitori din cadrul Protopopiatului Chișinău.

Răspunsurile la Slujba Sfintei Liturghii au fost date de Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, condus de teologul Serghei Crudu.

Slujba arhierească a reunit în rugăciune clerul Bisericii și credincioșii comunității, printre care și ctitorii și binefăcătorii noii biserici din orășelul Sângera, ce s-au rugat într-un gând și au mijlocit în fața Mântuitorului ajutor în ispite și ocrotire cerească.

La Vohodul mic, pentru merite deosebite în rodnica slujire și activitatea deosebită pastoral-misionară și socială, dar și la înălțarea și amenajarea Sfântului locaș, părintele paroh, Prot. Mitr. Cristofor, s-a învrednicit a primi din partea Mitropolitului trei decorații bisericești: Cruce cu pietre scumpe, Rangul de protoiereu și Mitra.

După momentul împărtășirii credincioșilor, soborul preoțesc în frunte cu Înaltpreasfinția Sa a oficiat înconjurul bisericii, urmat de Tedeumul de mulțumire, după care ÎPS Mitropolit Vladimir a rostit un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, adresând totodată și un mesaj de felicitare și mulțumire tuturor celor prezenți care au contribuit la înălțarea, împodobirea și zugrăvirea sfântului locaș, urându-i părintelui paroh mulți ani de slujire vrednică la Altarul Domnului.

După aceasta, cu un cuvânt de mulțumire față de ierarh și cei prezenți s-a adresat și părintele paroh Cristofor, care a exprimat mulțumire și recunoștință lui Dumnezeu pentru realizările frumoase ale bisericii și ale întregii comunități parohiale, dar și ÎPS Mitropolit Vladimir, pentru grija părintească și susținerea permanentă acordată.

La final, copiii prezenți la sărbătoare au primit din partea ierarhului dulciuri și suc, iar cei maturi binecuvântările arhierești întru slava Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, după care a urmat agapa frățească oferită în cinstea sărbătorii parohiei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
3165

Сu ţara-i ca cu mama…

„Erau toate trei pe uliţă, în Boholţ… Le-am întrebat scurt: ‘Doamnelor, iubiţi România?’ Una dintre ele mi-a răspuns fără menajamente: ‘Doamnă, e ca şi cum m-ai întreba dacă o iubesc pe mama! Păi oricât de curvă şi beţivă ar hi, e mama, cum păcatele noastre să n-o iubim?’ Intervine în forţă şi a doua dintre […]


Foto