Eleva din Iași care vine cu bebelușul său la școală

3564

La școală, iese la tablă cu propriul copil în brațe. Cu o mână ține creta, cu cealaltă își strânge la piept odrasla, în timp ce scrie energic formule și calcule matematice. Este vorba despre o elevă care spune că este silită să facă asta întrucât n-are cu cine lăsa copilul acasă, soțul său fiind plecat la muncă în străinătate. Mama-școlar învață la seral și este în clasa a XI-a la Liceul ieșean Nicolina.

Pe Cristina (22 de ani), eleva cu copil în brațe, o zărești încă de pe holurile școlii. Colegii de clasă o ajută, îi dau prioritate, nici profesorii nu se supără dacă deodată, în timpul orei, copilului i se face foame și începe să plângă. Însă mama, în ciuda capriciilor colegului de bancă în vârstă de un an, este o elevă deosebită, printre cele mai bune din clasă.

Am asistat la o oră de matematică la care a participat și tânăra ce vine cu propriul copil la școală. Lecția: Funcții complexe… Gângurit de copil, șușotit de mamă. „Taci, că a început ora”. Iese cineva la tablă?, întreabă profesorul. Deodată, din ultima bancă, se ridică patru mâini - ale copilului și ale mamei. Cu cel mic în cârcă, parcurge culoarul plin de colegi. De după umărul mamei, băieţelul se uită curios la „desenele” schițate de ea cu creta. “Dacă nu știm formula, facem înmulțirea, desfăcând parantezele - cinci minus i, pe lângă 5 plus i…”. Se trece pe cealaltă tablă. Ca să ia în mână buretele, dă un pic copilul jos, apoi iar îl ridică. A obosit puțin mâna, se vede din glas că nu îi e atât de comod, dar duce exercițiul până la final. Bravo, nota nouă! Copilul? Zece cu felicitări! Nu a plâns deloc, a tăcut inteligent, a înghițit, din păcate, praful de cretă.

Către finalul orei, cel mic a plâns puțin. Numai bine, a fost deturnată un pic atenția de la încinsa oră de matematică. Peste șase ani va veni şi el la școală, însă nu ca acum, în calitate de „asistent”.

Văzând situația disperată a elevei, profesorii îi promit că nu îi vor pune absenţă dacă lipsește o dată, de două ori, dar o îndrumă mai degrabă să-și angajeze dădacă. Însă școlărița refuză, spunând că nu vrea să lipsească de la școală nici în ruptul capului și că îi e mai bine așa - neplătind babysitter, mai pune și ceva bani deoparte.

sursa http://jurnalul.ro/


Articole Asemănătoare
5747

O lecție de viață de la Olga Cernei: Nu putem alege cum să ne naștem, dar putem arăta frumusețea din interiorul nostru

Dizabilitatea nu este o sentință – o demonstrează Olga Cernei, o tânără cu nevoi speciale, care este un exemplu de curaj, perseverență și dăruire. Olga crede cu dârzenie că persoanele cu nevoi speciale trebuie să demonstreze că dețin abilități și capacități interioare mult mai prețioase decât dizabilitatea pe care o au. Astfel, ele trebuie să capete […]

Articole postate de același autor
3558

Când doi oameni se întâlnesc cu adevărat, este mare sărbătoare

Când doi oameni se întâlnesc cu adevărat, este sărbătoare. Întâl­nirile adevărate, depline, sunt atât de rare! Numai Dumnezeu poate să ţi le dăruiască. Tu trebuie numai să fii treaz, să fii într-o aşteptare activă, să ai urechi de auzit şi ochi de văzut, minte de străvăzut şi, mai ales, inimă curată. Fiecare om întâlnit este […]