Liturghie arhierească în biserica „Sf. M. Mc.Teodor Stratilat” din or. Soroca

2120

În ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Serghie de Radonej, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Teodor Stratilat din orașul Soroca împreună cu un sobor de preoți.

În prima parte a Sfintei Liturghii, a fost acordat, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit, ordinul „Sf. Paisie Velicicovski” de gr.II Părintelui paroh, Prot.Vasile Țăruș, Duhovnic al protopopiatului Soroca, cu ocazia aniversarii jubileului de 60 ani.

La finele serviciului divin, Preasfinția Sa, a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor prezenți, în care, totodată a mulțumit pentru primirea călduroasă a enoriașilor.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
2096

Întrunirea ordinară a clerului Vicariatului de Soroca

La data de 29 februarie curent, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, preoții Vicariatului de Soroca au fost convocați în ședință ordinară. În cadrul adunării preoții au fost informați detaliat despre deciziile Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 11 februarie. În special, s-a relatat despre reorganizarea Sectoarelor mitropolitane, de asemenea, au […]

Articole postate de același autor
5775

Cum să postim dacă mâncarea „de post” e scumpă si calorică?

Pentru marea majoritate, alimentația sănătoasă, tensiunea, supraponderalitatea constituie probleme ce afectează în mod direct starea de sănătate. Pâinea, macaroanele, cartofii sunt alimente puțin sănătoase, mai ales când predomină în meniul nostru timp de aproape 2 luni. Mai e și o altă problemă, mâncarea de post – peștele, fructele, legumele – sunt adesea destul de scumpe. […]