Două familii rămase fără casă, în urma unor incendii, au primit ajutor material și financiar din partea Bisericii

1519

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate a vizitat familia Bejenaru din or. Drochia, care a rămas fără locuință în urma unui incendiu. Casa în care locuia familia cu cei 9 copii a fost distrusă complet de incendiul declanșat în urma unui scurt circuit.

Exprimând susținerea și grija Bisericii pentru cei încercați de această tragedie, consilierul mitropolitan a oferit din partea Mitropoliei Moldovei mai multe daruri familiei: pachete cu produse alimentare și igienice, haine și încălțăminte, tapete, albituri, ghiozdane cu rechizite pentru copiii care merg la școală, dar și un ajutor financiar în sumă de 20.000 lei în vederea reconstrucției locuinței mistuite de flăcări.

Cei care doresc să sprijine această familie pot lua legătura cu tatăl copiilor la numărul de telefon: 067373413, Andrei Bejenaru.

De asemenea, în urma incendiului casei a avut de suferit și familia Bădiță Ruslan și Maria cu 3 copii, originară din satul Mihăilenii Vechi, r. Râșcani. Familia a primit la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Capitală ajutoare materiale: haine și încălțăminte pentru copii, ulei, făină, un televizor, jucării, produse alimentare, dar și susținere financiară.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1085

O biserică-memorial cu hramul în cinstea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt va fi edificată la Ministerul Apărării

Miercuri, 5 mai, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove a oficiat slujba de sfințire a locului pentru zidirea unui lăcaş sfânt pe teritoriul Ministerului Apărării și instalarea unei sfinte cruci pe locul unde va fi înălţat altarul viitoarei biserici. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim […]