Protopopiatul Chișinău, sectorul III, în ședință de lucru

1782

Luni, 25 iulie, slujitorii circumscripției III Chișinău, au fost convocați în ședință de lucru la biserica ”Sf. Voievozi” din or. Durlești.

Adunarea a fost prezidată de către părintele protopop prot. Zosima Toia, care a prezentat darea de seamă a activităților și evenimentelor din ultimele trei luni, atât la nivel de eparhie, cât și de protopopiat.

Fiecare slujitor prezent a împărtășit din viața parohiei ce o reprezintă: activități, probleme și dificultăți cu care se confruntă.

Au fost planificate pelerinaje și diverse activități cu copiii în taberele din preajma municipiului.

S-a discutat despre statutul noilor comunități religioase înregistrate în circumscripție.

Totodată, s-a propus ca ulterioarele întruniri să se desfășoare prin rotație în parohiile din cadrul sectroului.


Articole Asemănătoare
3588

Prot. Zosima Toia: ,, Dacă nu avem credinţă, rămânem singuri faţă-n faţă cu lumea materială cu toată urâţenia ei, lipsiţi fiind de armonia şi frumuseţea care vine de la Dumnezeu ”

Protoiereul Zosima Toia, protopop al sectorului III Chişinău, este paroh al bisericii  ,,Sf. Arhangheli Gavriil şi Mihail” din Durleşti. Sfinția sa a slujit în perioada nefastă a ateismului militant, când credinţa era prigonită, bisericile, icoanele şi cărţile sfinte pângărite, iar slujitorii bisericii umiliţi şi batjocoriţi. Discutăm cu părintele Zosima despre mărturisirea credinţei în perioada sovietică și […]

Articole postate de același autor
4123

”Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia”

Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.” Foarte greu este pentru noi, oamenii lumeşti şi trupeşti, să înţelegem această poruncă. După cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur, porunca aceasta, s-ar părea, contrazice părerea întregii lumi, căci toţi îi socotesc fericiţi pe cei ce se bucură, iar pe cei ce jelesc, pe cei sărmani […]