Diplomă de onoare pentru prot. Octavian Moșin din partea conducerii Găgăuziei

784

Joi, 6 februarie, dna Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a înmânat distincții pentru notorietăți din regiune, precum și unor cercetători din republică, care sunt preocupați de viața și cultura găgăuzilor.

Astfel, pentru promovarea valorilor creștin-ortodoxe și studierea luminătorului poporului găgăuz – protoiereul Mihail Ceachir, a fost menționat cu diplomă de onoare din partea Guvernatorului și Adunării Populare a Găgăuziei – prot. Octavian Moșin, dr. conf. univ., din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Părintele Octavian a mulțumit pentru înalta apreciere din partea conducerii Găgăuziei, menționând că va contribui în continuare la scoaterea din anonimat a acestui vredrnic slujitor - prot. Mihail Ceachir, care ne-a lăsat importante contribuții teologice și care pe parcursul a 35 de ani a slujit cu smerenie la capela Seminarului Teologic din Chișinău.


Articole postate de același autor
2129

A fost resfinţită biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Redi-Cereşnovăţ, r. Soroca

În Duminica a VII-a după Paști a Sfinților Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, credincioşii din s. Redi-Cereşnovăţ, r. Soroca, de la mic, la mare, l-au întâmpinat cu deosebită bucurie şi dragoste fiască pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova – Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, care a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” […]


Foto