Povestea brutarului şi a lăptarului

4245
 

Într-una din zile, un negustor de produse lactate primeşte o citaţie pentru a se prezenta la judecătorie, fiindu-i intentat un proces de către brutarul său. Omul, foarte îngrijorat, se tot întreba oare cu ce-o fi invinuit…

Brutarul însă ştia cu ce, şi încă cum!
Acesta din urmă îl bănuia pe lăptar că îl înşeală la cântar când cumpără de la el unt. Aşa că nu o dată, după ce lăptarul îi aducea kilogramul de unt şi pleca, cântărea imediat marfa în prezenţa unor martori.
Într-adevăr, bănuielile sale erau justificate. Ba primea 900g, ba 800g, au fost cazuri când a primit şi 750 g de unt în loc de 1 kg. În ziua judecăţii, judecatorul îl întreabă pe negustorul de lactate:
– Spune, dumneata ai cântar cu care să cântăreşti untul ce-l dai brutarului?
– Nu, domnule judecător, nu am.
– Păi atunci cum pretinzi că îi cântăreşti untul?
– Păi… să vedeţi… eu am o balanţă, pun pe o parte a balanţei pâinea de un kilogram pe care o cumpăr de la brutar, iar pe cealaltă parte pun unt până ce balanţa se echilibrează….

Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii,  faceţi-le şi voi la fel!


Articole postate de același autor
1474

O seară de poezie creștină la biserica USM

„Împliniri lăuntrice în lumea poeziei sacre” a fost genericul serii duhovnicești din cadrul bisericii universitare. Drept invitate au fost scriitoarele Raisa Plăieșu și Nina Carp, care locuiesc în or. Durlești și sunt vecine. Acestea sunt în același duh al credinței dreptmăritoare, frecventând sfintele slujbe, implicându-se în cântarea bisericească, dar le mai leagă și versurile creștine. […]