Postul – armă de vindecare incontestabilă

3630

În cadrul serilor duhovnicești, în data de 22 iunie 2016, la Biserica USM a ajuns dna Floarea Damaschin. Tema discuției a vizat postul.

Subiect discutat pe larg de numeroase fețe importnte din istoria creștinismului, postul, în cadrul întâlnirii din această seara, a fost abordat din perspectiva implicațiilor sale asupra sănătății.

Pornind de la faptul că există câteva tipuri de post: postul dintâi – adamic, postul preventiv/religios și postul de ne-voie, recomandat de medici pacienților cu diferite afecțiuni, s-a insistat asupra rolului pe care-l exercită un post ținut în mod conștient.

Spre exemplu, o zi de post negru pe saptămână achivalează cu 50 de zile de vindecare pe an. Renunțarea la carne, la principiul poftei ar putea aduce multe beneficii pentru starea fizică, dar și spirituală a creștinului.

Mai mult, impregnat cu rugăciune, postul alimentar e capabil să ne transpună într-o altă dimensiune existențială, una mai aproape de Dumnezeu.

Întrebările parvenite din partea celor prezenți, au găsit răspunsuri pertinente, susținute de argumente și experiențe personale ale dnei invitate.

Cărţile d-nei dr. Floarea Damaschin pot fi procurate la pangarul Bisericii USM.

*

Articole Asemănătoare
4345

Atenţie! Campania „FAŢĂ CĂTRE FAŢĂ”

Revista „Altarul Credinţei” în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi iniţiază în perioada 15 februarie2016 – 15 februarie 2017 Campania „FAŢĂ CĂTRE FAŢĂ”. Intenţionăm să vizităm zilnic câte o familie sau persoană care ne poate servi drept exemplu în depăşirea dificultăţilor şi a crizelor vieţii. Astfel, vrem să demonstrăm că acest pământ are atâţia eroi, […]

Articole postate de același autor
1770

În Duminca Ortodoxiei PS Episcop Anatolie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Cahul

Duminică, 5 martie 2017, Preasfinţitul Episcop Anatolie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Cahul, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, cu participarea a numeroşi credincioşi îndeosebi tineri, care au fost mărturisiți și împărtășiți, la finalul primei săptămâni a Postului celui Mare. În cuvântul său, Episcopul Anatolie a evocat faptul că Duminica […]