Dă cât poţi, dar dă!

10529

Ne spunea mereu să facem milostenie. Zicea: „Dă cât poţi, dar dă! Că milostenia e mare înaintea lui Dumnezeu, şterge multe păcate!”. Iar alteori ne spunea: „Măi omule, milostenia te ridică la cer şi Dumnezeu îţi ascultă rugăciunea.”

Părintele ne cerea mereu să dăm. Asta-i plăcea: să fii milos. Ne zicea: „Dacă primeşti, să dai. Oricât de puţin. Dar să dai. Dacă cineva îţi dă un covrig, iar lângă tine şade unul ca tine, un om sărman, un frate de-al tău, rupe din covrig o bucăţică şi dă-i şi lui. Că Dumnezeu e mare şi poate din bucăţica aia să vă sature pe amândoi.”

Ne mai zicea: „Când dai, să nu-ţi pară rău. Să dai cu bucurie că lângă tine e îngerul care te scrie în cartea cu fapte bune. Iar dacă îţi pare rău, nu te poate scrie că te îndoieşti în inima ta. Şi lui Dumnezeu nu-I plac îndoielile. Dumnezeu e drept şi bun şi vrea să fim şi noi la fel.”

Din Un iconar de suflete. Parintele Sofian Boghiu, Editura Basilica,Sfânta Mănăstire Antim, Bucureşti 2009


Articole Asemănătoare
4055

Binele nu e bine, când nu se lucrează bine!

Binele nu e bine, când nu se lucrează bine, ci e bine cu adevărat când nu-şi aşteaptă ca plată pentru aceasta sau aceea plăcerea de la oameni, de pildă bunul nume, sau slava de la ei, nici nu se face din lăcomie sau nedreptate. Fiindcă Dumnezeu nu caută la binele ce se face şi pare […]

Articole postate de același autor
3291

Atitudinea care ne desparte de Rai

Creștinul nu este ideolog. Creștinul nu este mărșăluitor între termeni și sintagme. Creștinismul este o chestie de atitudine. De loc. De așezare. Până la urmă, asta înseamnă să fii creștin: să te lași răstignit împreună cu Hristos, de dragul lui Hristos, niciodată împotriva poporului, cât a intereselor tale personale. Există o teribilă apariție editorială a […]