Miting consacrat împlinirii a 30 ani de la catastrofa atomică de la Cernobîl şi sfinţirea monumentului

1825

Cu această ocazie, vineri, 6 mai 2016, la Complexul Memorial din orașul Ungheni, a avut loc un Miting consacrat participanţilor la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl, precedat de parastasul de pomenire a participanţilor căzuţi în timpul acestei catastrofe şi sfinţirea monumentului recent instalat. În cadrul Mitingului au luat cuvîntul reprezentanții Bisericii, oficialități ale conducereii locale și raionale, reprezentanți ai Forțelor Armate şi a organelor de drept, din teritoriu după care au urmat depuneri de flori.

La invitația Primarului oraşului Ungheni, Dn Alexandru AMBROS şi a Președintelui Asociației Veteranilor participanţi la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl și cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la acest eveniment au luat parte reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe, Președintele Departamentului Eparhial, Activitate Pastorală pentru Forțele Armate și Organele de Drept, Protodiacon Victor ROTARI și soborul de preoţi slujitori ai Catedralei Episcopale „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din or. Ungheni.

Peste 3500 de concetățeni au participat la lichidarea avariei nucleare de la Cernobîl, care a avut loc pe 26 aprilie 1986.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole postate de același autor
2251

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul cinstit în rugăciune la Catedrala mitropolitană din Chișinău

Cu prilejul prăznuirii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, Vlădica Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău. În timpul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, poporul dreptmăritor dimpreună cu Întâistătătorul au preamărit în rugăcini pe Marele Prooroc veterotestamentar Ilie și au înălțat rugăciuni pentru pace și bună înțelegere între oameni. Cu binecuvântarea Mitropolitului, secretarul […]