Mănăstirea Curchi — 250 de ani de istorie și spiritualitate ortodoxă

516

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, a fost dat start evenimentelor consacrate aniversării a 250 de ani de la întemeierea așezământului monahal Curchi. Primul eveniment organizat în acest sens l-a reprezentat Masa rotundă cu genericul: ”Mănăstirea Curchi – centru de cultură și viață duhovnicească”.

Masă rotundă a fost organizată în incinta Bisericii «Sfântul Mare Mucenic Dimitrie», cea mai veche Biserică a Mănăstirii Curchi. Evenimentul a reunit mai multe cadre didactice și studenți a Universității de Stat din Moldova.

În cadrul colocviului s-au abordat diverse subiecte, de la istoria Mănăstirii și rolul acesteia în viața religioasă și culturală a țării, până la impactul actual al așezământului monahal în zidirea duhovnicească a tinerei generații.

Cu câteva comunicate au venit Arhim. Iov (Cristea), Prot. Octavian Moșin, Dr. hab. Ion Gumenîi, Dr. conf. univ. Maria Hămuraru și masterandul Adrian Buligari.

Sursa: PS Siluan


Articole postate de același autor
491

Praznicul Înălțării Sfintei Cruci la Mănăstirea Curchi

Mântuitorul a ales crucea, fiindcă astfel se moare cu mâinile întinse. El S-a sfârşit îmbrăţişându-ne. (Sfântul Atanasie cel Mare) În ziua prăznuirii Înălţării Sfintei Cruci,  Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica centrală a Mănăstirii Curchi, înconjurat de soborul preoțesc al […]